mynewspapers.net

Ta bort Lily Pollen från huden

Ta bort Lily Pollen från huden


Lily pollen innehåller tunga, fettlösligt gul eller orange pigment--snarare än vattenlösligt pigment--som lätt kan orsaka fläckar på kläder, tyger och eventuellt din hud. Det är inte alltför svårt att ta bort pollen från huden, inte förvänta sig att bara tvätta bort med vatten. Om du är allergisk mot pollen, ta bort den snabbt innan det sprider.

Instruktioner

• Fukta händerna med varmt rinnande vatten om pollen är på händerna. Sedan gnugga handen eller bad tvål på båda sidor om händerna för att skapa ett lödder. Fortsätta att gnugga båda sidor av händerna i minst 20 sekunder. Skölj dem med rent, varmt rinnande vatten.

• Lather soap på händerna rena och tvätta försiktigt någon pollen av ditt ansikte. Kupa händerna samman och fyll med vatten. Stänk vatten i ansiktet att skölja rent. Upprepa vid behov. Hålla ögonen stängda under detta steg så tvål och pollen inte blir i ögonen. Du kan också använda en tvål, fuktig och varm tvättlapp att försiktigt torka pollen av ditt ansikte.

• Steg in i duschen med varmt rinnande vatten till ren pollen utanför kroppen. Börja rensningen pollen av huden på halsen och arbeta dig mot dina fötter. Skapa en soapy lödder med kropp tvål på en tvättlapp eller luffa och skrubba pollen av huden med cirkelrörelser. Skölj den tvål och pollen bort börjar på toppen av din kropp.

• Upprepa tvätta huden med en exfolierande tvål om regelbundna hand eller bar tvål inte helt bort pollen från huden. Använda en exfolierande tvål som är märkt som mild och bra säd (som tillverkade av fina korn havregryn), speciellt om du inte regelbundet exfoliera huden. Välja en som innehåller en fuktkräm för att förhindra att huden torkar ut i processen. Rengör ditt ansikte bara med en som är märkt skonsam nog för ansiktet. Placera en ärt storlek belopp på en luffa eller exfolierande handskar och försiktigt gnugga din hud i cirkel rörelser börjar längst upp. Lägga till mer tvål efter behov och skölj med varmt rinnande vatten.