mynewspapers.net

Ta bort instängd luft från ett värmesystem

Ta bort instängd luft från ett värmesystem


Injustering värmesystem använda varmt vatten för att värma ett hem av cirkulerande vatten genom radiatorer. De varma radiatorerna sedan överföra värme till luften i hemmet. Om luften blir instängd i radiatorerna, blir vattnet inte kan cirkulera. Detta kallas hydroniska luftblåsa. Det är viktigt för att kunna ta bort instängd luft från ett värmesystem för att systemet ska fungera korrekt.

Instruktioner

• Leta upp en manometer på pannan. Trycket bör läsa mellan 12 och 15 PSI. Om trycket läser lägre, tillsätt vatten systemet på fylla ventil. Fylla ventil kan vara en grind ventil eller en automatisk fylla ventil. Du kan manuellt lägga till vatten till ett system med en automatisk fylla ventil lyft handtaget på toppen tills trycket i pannan når minst 12 PSI. Om systemet inte trycksätts ordentligt, kanske du inte ta bort all luft från systemet.

• Leta efter någon automatisk luft bleeders i systemet. Air bleeders ser ut som en liten kan en cykel däck mössa på toppen. De ligger högt på rören för att släppa ut luften som naturligt migrerar till den högsta punkten. Skruva av locket lite. Luften kan komma ut men inget vatten bör. Om vatten droppar kontinuerligt från den gemensamma jordbrukspolitiken, bör luftskruv ersättas.

• Lokalisera den manuella air luftskruv. Varje radiator bör ha en manuell air luftskruv. Detta kommer att vara placerad på en av de övre hörnen av radiatorn. Baseboard radiatorer kan ha täcker över dem i ändarna, som kan tas bort genom att dra upp och ut. Luftskruv ventiler finns i tre typer: knopp, slot och torget. Knopp: Denna typ har en knopp av handtaget för att enkelt öppna ventilen. Kortplats: Denna typ har en kortplats för att passa en platt skruvmejsel. Kvadrat: Denna typ är vanligast och kräver en nyckel med ett fyrkantigt hål i det öppna.

• Slå termostaten ner och se till att systemet inte körs när blödning radiatorer.

• Öppna luftskruv ventilen på varje radiator. Om kylaren har ett handtag eller knopp på luftskruv, vrid den motsols för hand. Om det har en plats eller en fyrkantig ventil, Använd en skruvmejsel eller radiator nyckel, respektive. Öppna den långsamt och en har en handduk eller kopp praktiskt att fånga något vatten som kan spruta ut. Om vattnet sprutar ut omedelbart, kontrollera om radiatorn blir varmt. Om luft kommer ut, hålla ventilen öppen tills du får en stadig ström av vatten. Om, när som helst, luften stannar kommer ut men inget vatten följer det, kan du för att lägga till vatten i systemet. Var noga med att du inte lägga till kallt vatten i en varm panna och göra inte över fylla systemet.