mynewspapers.net

Ta bort gips från trä väggar

Ta bort gips från trä väggar


Gips är ett extremt hårda material som ofta används på väggar för att skapa en konstnärlig effekt. Även om attraktiv, det är också mycket svårt att rengöra och kan så småningom behöva bytas. Ta bort det gips när den sätts på din trä väggar, dock kan vara en komplicerad process. Eftersom gips är så tät, kan det vara svårt att få bort väggarna. Var beredd på några hårda arbete när du startar projektet.

Instruktioner

• Ta bort baseboard och taket trim genom att försiktigt bända det från väggen med bända bar. Var försiktig att du inte splittra kanten av trim med bända bar. Ange alla trim till sidan.

• Poäng gips med en vass tunga gauge mattkniv. Denna minskning skall göras i ett läge där du kan arbeta bekvämt. Under hela processen med att ta bort putsen från din träväggar, behöver du flera nya blad.

• Placera en liten mejsel i snitt gips och knacka mejseln försiktigt med en hammare. Detta ska lossa gips från väggen.

• Använd den bända bar att försiktigt bända gips från väggen. Fortsätta att använda den bända bar tills inget mer gips kommer komma lätt från väggen, och sedan poäng gips igen med rakkniv kniven.

• Skrapa trä väggarna med en spackel att ta bort alla gips som är fortfarande fast på väggarna. Även om de flesta av gips kommer i bitar, finns det vissa bitar som kommer fastnar.

• Sand väggarna med ett fint slippapper för att ta bort smuts kvar av gips. Det är tillrådligt att applicera ett lager fernissa på väggarna för att göra dem lysa lite.

• Byt ut alla trim bitar, noggrant spikning dem till trä väggar med små takläggning naglar. Försök att använda spik hålen som redan är i trim. Om du inte kan fylla hålen med trä kitt och sand det smidigt.