mynewspapers.net

Ta bort fläckar från en sidenklänning

Ta bort fläckar från en sidenklänning


Silk är en naturlig fiber och ett mycket känsligt tyg. Silk hjälper dig att hålla dig sval om sommaren och värma om vintern. En sidenklänning kommer att se bra ut och bo i god form i år om tas om hand ordentligt. När du slutar med fläckar på din sidenklänning måste du ta bort dem noggrant, med metoder och leveranser som är säkra för siden.

Instruktioner

• Förvandla din sidenklänning inifrån och ut, så du kommer att arbeta från baksidan av fläcken.

• Fyll en hink med kallt vatten. Snabbt doppa dina sidenklänning och från kallt vatten att agitera tyget. Fortsätta till dunk din klänning och från kallt vatten ett par minuter att lossa fläcken på din sidenklänning.

• Töm din hink, sedan fylla den med färskt, kallt vatten. Lägg till 1/2 tsk milt rengöringsmedel för fina washables. Häll nog av tvättmedel direkt på fläcken, liksom, för att täcka fläcken.

• Gnid fibrerna av sidentyg tillsammans att arbeta tvättmedel i fläcken på din sidenklänning. Låt din sidenklänning sitta i 15 minuter så att tvättmedlet kan arbeta på lossa och lyfta fläcken från din sidenklänning.

• Agitera din sidenklänning i hink med kallt vatten i några minuter av kraftigt dunking det in och ut ur hinken. Kontrollera platsen för fläcken och lägga till lite mer tvättmedel i någon fläck kvarleva och gnugga in det i fibrerna. Dunk din sidenklänning och från det kalla vattnet igen för att lossa återstående fläcken.

• Töm hink med det tvål och vattnet. Skölj skopan väl, tillsätt kallt vatten och sedan dunk din sidenklänning och ur vattnet att skölja bort tvättmedel. Ändra sköljvattnet eftersom det blir tvål eller smutsig från borttagningen av fläcken och fortsätta att skölja din sidenklänning tills vattnet blir klart.

• Lägg din sidenklänning på ett stort badlakan. Rulla klänningen upp i handduken så handduken kan absorbera fukt ur din sidenklänning. Tryck på handduken att sprider ut fukten.

• Häng din siden klänning på en vadderad hängare, nära ett öppet fönster om möjligt, men inte i direkt solljus. Räta ut alla rynkor i klänning genom att försiktigt dra i tyget. Låt din klänning att hänga eftersom det torkar helt.