mynewspapers.net

Ta bort falska chrome från plastmodeller

Ta bort falska chrome från plastmodeller


Falska Krom färg är en typ av glänsande Plastbeläggningen fäst på toppen av plastfärg, används ofta med plastmodeller som flygplan, helikoptrar och modellbilar. Att ta bort färgen kräver en process i två delar: du måste först ta bort krom beläggning och ta sedan bort bas färg. Om du inte tar bort båda delarna av beläggning, tar plast modellen inte extra färg.

Instruktioner

• Använd gummi eller latex handskar, skyddsglasögon och en respirator mask när du arbetar med raka blekmedel. Blekmedel kan skada lungor, hud och ögon. var försiktig när du arbetar med kemikalien. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme eller utomhus.

• Doppa modellen i en behållare av blekmedel. Låt det sitta i blekmedel lösning för ca 10 minuter, eller tills du börjar se chrome färgen löses upp.

• Skölj plastdetaljer i klart vatten att ta bort lut från ytan av modellen.

• Placera modellen i en lufttät behållare med lock ut. Spraya modellen med ugnen renare, beläggning det så mycket som möjligt. Placera locket på behållaren, och låta modellen för att sitta i två eller tre timmar.

• Ta bort modellen från behållaren och skrubba ytan med en gammal tandborste för att ta bort eventuella kvarvarande färg från ytan. Denna hårborttagning metod hjälper bort basen av falska Krom färg att avslöja den nakna plasten under ytan.

• Upprepa processen tills du har helt tappat färgen bort. Skölj den plast modellen med vatten för att ta bort ugnen renare från dess yta så ny färg kan följa.