mynewspapers.net

Ta bort ett låst tändningslåset från en 1991 F150

Ta bort ett låst tändningslåset från en 1991 F150


Skador på tändningen sker oftast från en kortslutning. Vid en låst tändningslåset, har skadan skett till drivorganen inuti nyckellås cylindern. När tändningsnyckeln vrids till starta motorn, skickar tändningen ström till startmotorrelät som sedan skickar nuvarande till startmotorn. Utan växeln fungerar korrekt startar lastbil inte alls. Att ta bort låsta tändningen från din 1991 F150 kan göras hemma. Från början till slut, bör reparation ta dig 35 minuter att göra själv.

Instruktioner

• Ta bort panelen höljet från inne i lastbilen och leta upp "ABS" krockkudde säkringen. Ta säkringen ut med fuse avdragare eller med en nål-nosed tång. Förlora inte säkringen; placera den åt sidan för säker förvaring.

• Lyfta motorhuven och koppla bort den negativa kabeln från batteriet med en hylsnyckel. Wrap metallen terminal i slutet av kabeln med eltejp, och sedan fastställa kabeln på sidan av batteriet från dess kontakt post.

• Ta bort skruvarna från botten av rattstångens som håller duken på plats, och sedan ta svepning bort. Kåpan är övre och nedre luckan mellan ratten och instrumentpanelen. För att komma åt tändningen, måste endast den nedre kåpan tas bort.

• Koppla från kabelnätet ansluten till tändningslåset och ta sedan bort de två muttrarna som håller växeln på plats.

• Ta bort tändningslåset genom att lyfta den uppåt och av manöverdonet staven. Av nya tändningen kommer förinställda i låsa positionen. Om du undersöka växeln, bör du se att den har en tillfällig pin håller den i låsa positionen. Ta inte bort PIN-koden tills du montera nya tändningslåset.

• Placera nya tändningslåset tillbaka på rattstången precis som du tog bort den gamla växeln. Normalt måste tändningen nyckellås cylindern i låsa positionen, men eftersom din inte i denna position, Fortsätt till nästa steg.

• Gå tillbaka två nötter till tändningslåset; skydda dem på plats och ta sedan bort de tillfälliga pin från växeln.

• Anslut kabelnätet tillbaka upp till tändningen. Montera omslagets nedre kåpan tillbaka i position och Återvänd sedan dess skruvar att hålla den på plats.

• Ta bort eltejp från bilbatteriet och säkra den tillbaka till sin post på batteriet. Koppla in "ABS" säkringen tillbaka i panelen fuse, sedan infoga din tändningsnyckeln och starta motorn på F150. Om tändningsnyckeln fortfarande inte vända, är din nyckel låscylindern defekt.