mynewspapers.net

Ta bort epoxi-typ sealer från betong

Ta bort epoxi-typ sealer från betong


Epoxi konkreta GRUNDPOLISH avlägsnas innan betongen kan vara refinished. Konkret sealer hjälper till att förhindra fukt och normalt slitage från skadliga ytbehandlingar som betong fläcken eller paint. Konkret sealer förhindrar också att en ny finish bildar ett band med betong. Det finns flera sätt att ta bort en epoxi konkret sealer, men en av de vanligaste och snabbaste sätten att ta bort den är att använda en metylen klorid-baserade strippa.

Instruktioner

• Ta bort allt av betonggolv eller platta. Öppna alla ytterdörrar och fönster nära eller i arbetsområdet så att tillräcklig luftflöde. Lägga ut alla öppna lågor nära arbetsytan. En öppen eld ingår spis.

• Bära långbyxor och en långärmad skjorta att skydda huden. Sätta på skyddsglasögon och andningsskydd. Skyddsglasögon skyddar ögonen från potentiella stänker medan du ansöker strippan, och respiratorn kommer att skydda lungorna.

• Sprida en gallon för stripper över en fjärdedel av betong med 4-tums paintbrush. Blöt en av de gamla skivor och vrid ur den. Sprida bladet över toppen av strippan. Låt strippan kvar på betongen för den tid som rekommenderas av tillverkaren. Strippa fungerar bara så länge den är våt. Bladet håller strippan från uttorkning.

• Lyft ett hörn av bladet efter tillverkarens rekommenderade tid att upplösa den epoxi sealer har passerats. Om epoxin har upplöst eller bubblade upp, ta bort bladet. Låt strippan att stanna kvar på betong längre om den inte har lösts. Kontrollera varje kvart och ta bort bladet när sealer har förlorat dess adhesion. En stor del av den upplösta sealer kommer att hålla sig till blad när du lyfter den upp. Använd 4-tums plast skrapan att skrapa bort och skopa upp eventuella återstående sealer. Placera den skrapade sealer i metall hink.

• Upprepa steg 3 och 4 tills alla epoxi sealer har upplöst, och du har skrapats bort alla överflödiga sealer.

• Fyll mop hinken med varmt tvålvatten. Torka hela betonggolvet och skölj med varmt vatten.

• Låta betongen torka. Upprepa steg 3 till 5 om det fortfarande GRUNDPOLISH på betong eller betong känns klibbig. Att ta bort betong sealer är en långsam process och kan ta mer än ett försök att ta bort den.

• Placera arken och skopan i en tunga soppåse. Förslut påsen och ta den till farligt avfall anläggning för korrekt avfallshantering.