mynewspapers.net

Ta bort en hairball från en kattens hals

Ta bort en hairball från en kattens hals


Hairballs, även känd som "trichobezoars", är en normal men olycklig bieffekt av den feline grooming process. När katter äter den lös hår bort under grooming, bygger det ibland upp i magen inte passerar genom mag-tarmkanalen framgångsrikt i form av avföring. Om din katt kvävning på en hairball, är ta bort blockeringen från halsen den omedelbara första prioriteringen, följde snart efter ett antal behandlingar för att säkerställa säker, snabb och komplett passage av obstruktion genom mag-spåret.

Instruktioner

• Håll katten med en hand, och använda andra handen för att försiktigt och gnugga långsamt din katts hals. Detta kommer att hjälpa att få bort hairball och antingen skicka det tillbaka ner till magen eller ut munnen. Var beredd på hairball att avsluta som kräkas.

• Applicera en liten sandskädda av vaselin till din katt 's tass om din katt har svalt hairball. Din katt kommer instinktivt slicka vaselin, där det kommer att gå till magen och pälsen hairball, vilket gör det lättare för din katt att helt enkelt uträtta sina behov hairball. Vaselin är inte absorberas av tarmen, gör den säker för kattens matsmältningssystem.

• Öka fiberinnehållet i kattens kost för att hjälpa hairball passera mag-tarmkanalen. Välj en högre fiber livsmedel som tydligt anges att vara formulerade för hairball lossnar och avföring. Alternativt, Använd 1 msk konserverad pumpa två gånger om dagen, blandas med mat, eller växa en liten planter av fiberrik katt gräs nära kattens utfodring maträtt.

• Kam din katts päls minst varannan dag för att ta bort överskott lös päls. Använd en fine-tandad Loppa Kam för korthåriga katter, och en bred tandad kam för längre långhåriga katter. Avyttra någon bort päls omedelbart för att förhindra att din katt från att äta och svälja vad du har kammat bort av ditt husdjur.