mynewspapers.net

Ta bort bromstrummor från 1998 en Pontiac Sunfire

Ta bort bromstrummor från 1998 en Pontiac Sunfire


Pontiac Sunfire infördes 1995. 1998 Pontiac Sunfire var utrustad med en 2,2-liters, i-line, fyrcylindrig motor som standardutrustning. Den 1998 Sunfire GT var försedd med en 2,4-liter, fyrcylindriga, som producerade 35 mer hästkrafter än 2,2-litersmotor. Typiska bromsledningen set-up på 1998 Sunfire bestod av skivor fram och bakre trumbromsar. En fyrhjulig skivbromsar systemet var en tillgänglig uppgradering. Bakre broms trummor är oftast bort för utbyte eller tillgång till den bakre bromsarna och hårdvara.

Instruktioner

Ta bort bromstrummans

• Lossa bakhjul lug muttrarna på Sunfire, med hjälp av ett däck järn. Ta upp den bakre delen av bilen, med hjälp av en domkraft. Plats jack står under den bakre axel bar. Ta bort lug nötter helt från bakhjulen, och ta bort de bakre hjul och däck församlingarna.

• Ta bort bromstrumman behållande klippen, som är kopplade till lug dubbar. Använda ett par sida-fräsar eller snips för att klipp klipp gratis. Om Sunfire du arbetar med inte har dessa hållare klipp, bortse från detta steg och gå vidare till steg 3.

• Försök borttagning av bromstrummor genom att dra trumman med händerna. Försiktigt använda en hammare för att slå i ansiktet bromstrummans (sidan som vetter ut från bilen), mellan ratten reglarna. Noga med att inte träffa någon av ratten reglarna. Tryck i ansiktet av trumman 5-10 gånger och sedan försöka ta bort trumman för hand igen. Om du inte kan ta bort trumman för hand, gå vidare till nästa steg i detta projekt.

• Dra den liten gummipropp av bromsen bakningen plattan, längst ned i plattan. Sätt en liten platt huvud skruvmejsel i kortplatsen. Aktivera star-wheel skaderegleraren genom att trycka på hjulet nedåt med skruvmejsel. Knacka på bromstrumman med en gummiklubba från sida till sida, på utsidan av trumman. Om trumman inte kommer släppa, slå star hjulet skaderegleraren igen, då slå trumman från sida till sida. Upprepa detta tills bromsbackarna ska justeras i tillräckligt långt för trumman att släppas.

• Upprepa steg 2 till 4 i det här avsnittet ta bort trumman från andra sidan av Sunfire.

Inspektion, rengöring och justering av bakre bromsarna

• Inspektera insidan av bromstrummans totala diameter. Använd en mikrometer för att mäta den totala diametern av trumman. Maximal mätning får är 7.929 inches. Om du inte har en mikrometer, kan du använda ett måttband. Mät avståndet över trumman. Standard mätning bör vara mindre än 7 7/8-tum. Om trumman mätning inte är inom de specifikationer som anges för antingen mikrometer eller måttband, eller om det är mycket nära mätning, ignorera bromstrummans och ersätta den.

• Mäta tjockleken på bromsen skon. Broms skon bör vara minst 3/16 tum tjock. Om de främre eller bakre monterade skorna inte inom parametrarna för tjocklek, måste du ersätta bromsbackarna. Om bromsbackarna är inom angiven tjocklek sedan en ren och justera av bör bakre bromsarna utföras.

• Spraya bromstrummans och Trumma bromsar komponenter, med aerosol bromsdelarna renare. Du bör använda ungefär hälften av kan för en sida. Om bromstrummans var lös under borttagningen, då justeras bromsarna under. Om bromstrummans var mycket hård till flytta då justeras bromsarna över.

• Vrid star-hjul-skaderegleraren att justera de bakre bromsarna inåt eller utåt. Om bromsarna under justerades, måste du aktivera hjulet så att bromsbackarna skjuts isär. Om bromsarna var över justerade, tur star ratten justera närma skor tillsammans. Bara Vrid justeraren tre varv i taget. Testa justeringen av bromsarna genom att installera och ta bort den bakre trumman. Du bör skaffa ca 2.27 till 4,54 kg motstånd när glidande trumman på eller av. Justera bromsarna tills du får detta önskat motstånd.

• Kontrollera din bakre bromsjustering genom att installera den bakre däcket på Sunfire, och skärpning lug muttrarna tills de är ombonad. Placera händerna på toppen av däcket, och snurra bakhjulet. Släppa ratten och låt den snurra fritt när din hand är på botten av rotation. Hjulet ska slutföra en tur om du har korrekt justerade bromsarna. Justera bromsarna och sedan upprepa detta steg som behövs. Med rullar på, kan du göra justeringen genom springan i stödplåten. Upprepa steg 1 till 5 för att kontrollera och justera den andra sidan av Sunfire.

• Installera bakhjulen på Sunfire och dra åt muttrarna lug tills de är ombonad. Ta upp den bakre delen av bilen med din jack, och ta bort pallbockar underifrån bilen. Sänk bilen till marken.

• Dra åt de bakre släpande muttrarna till 100 foot-pounds slutliga vridmoment, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttaget. Dubbelkolla din vridmoment på båda bakhjulen som en säkerhetsåtgärd, innan körning.