mynewspapers.net

Ta bort bromstrummans från 2003 Ford fokus

Ta bort bromstrummans från 2003 Ford fokus


Fokus infördes 2000 årsmodell att ersätta eskort som företagets ekonomi fordon. Fokus levereras som standard med en tvärgående monterade fyra-cylindrig motor, 5-växlad manuell växellåda och makten bromsar. Medan fokus använder främre skivbromsar, är de bakre bromsarna sortens trumma med internt expanderande Bromsbackar. Trumman skall avlägsnas innan någon tjänst kan utföras på bakre bromsarna.

Instruktioner

• Lossa, men ta inte bort lug nötter på bakhjulen med en lug skiftnyckel. Ta upp ena sidan av den bakre delen av bilen med en hydraulisk eller sax jack med stöttning peka på botten av rocker panelen bara fram i bakhjulet. Placera en jack står under länkarm bak fjädring. Lägre uttaget. Upprepa proceduren för att stödja den andra sidan av bilen. Gäller inte bromsen eller bromstrummans kan inte tas bort.

• Ta bort lug nötter med en lug skiftnyckel. Ta bort bakhjulen från Naven och lägg dem åt sidan.

• Leta upp de fyra bultarna på insidan kanten av bakhjulet länkarm som fäster på Hjulnavet. Ta bort bultarna med en 13mm uttag och en ratchet skiftnyckel i en moturs. Placera skruvarna åt sidan.

• Tryck på fliken behållande på ledningar kontakten för bakhjulet antilåsningssystemet ligger på insidan av Hjulnavet. Dra i kontakten från Hjulnavet. Hoppa över detta steg om ditt fokus inte har bakre ABS bromsar.

• Dra bakbroms trumma rakt ut från Hjulnavet och ta bort den från fordonet.