mynewspapers.net

Ta bort brända på fläckar från en Nonstick kastrull

Ta bort brända på fläckar från en Nonstick kastrull


Non-stick stekpannor och kastruller har en beläggning som bidrar till att skapa en slät matlagning yta till vilken ingen mat pinnar. När mat finns kvar i en teflonpanna för lång och hamnar bränning, men kommer det sannolikt stick oavsett vad ytan är. Fläckborttagning brända på är en uppgift som måste uppfyllas utan att repa eller skada non-stick yta. Korrekta leveranser och tekniker hjälper dig ta bort förkolnade mat och dess medföljande lukt.

Instruktioner

• Plats 2 msk bakpulver, 1/2 kopp vit vinäger och 1 dl vatten i den icke-stick pan med brända på mat fläckar. Rör ingredienserna med en träslev att upplösa bakpulver. Värm lösningen på kokning och att kunna fortsätta koka i 10 minuter att lossa brända på mat fläckar.

• Ta bort pannan från spisen och noggrant dumpa ut vinäger blandningen. Låt pannan svalna tills den är bara varm vid beröring.

• Bollen upp ett par gamla nylons och använda dem som mild men effektiv skurborstar för att ta bort den brända på mat fläckar från dina icke-stick pan. Fukta nylons och tillsätt några droppar diskmedel. Skrubba fläckar som du ofta skölj nylons och lägga till mer tvättmedel.

• Skölj din icke-stick pan med varmt vatten och torka med en torr kökshandduk.