mynewspapers.net

Ta bort Blackout foder från gardintyg

Ta bort Blackout foder från gardintyg


Blackout foder är en tjock, tätt vävda material används på gardiner så att inget ljus kommer igenom när gardinerna är stängda. Det är användbart när du bor i ett område som är fyllt med gatubelysning, eller om du behöver att sova under dagen. Om du har gardiner du älskar som har slemhinnan på baksidan, och du föredrar att ljuset kunna lysa igenom, det är inte svårt att ta bort fodret.

Instruktioner

• Vänd gardintyg och skrapa ett rakblad över ytan på stygnen. Som du skär igenom dem, dra klippa tråden ur tyget med fingrarna. Har du inga andra verktyg att göra jobbet, är detta ett alternativ.

• Skär slitbanor av sömmen med en elektrisk tråd remover. Detta fungerar på samma sätt till en hår trimmer, utom är utformad för att skära igenom tråden istället. Köra trimmern längs sömmen efter slår på den. Det fungerar för snabb borttagning, men du kanske inte kunna hitta en omedelbart om du inte har en i din ägo.

• Skära igenom stygnen med stygn borttagning kniv. Detta har ett böjt blad som du kan glida under en söm. Efter skjuta den under maskan, rotera bladet uppåt för att skära den. Denna metod ta är ett tag, men ett effektivt sätt att ta bort stygnen. Verktygen finns på de flesta båtar eller sy butiker. Dra i trådar ut som du skär dem.

• Dra liner tyget från gardintyg som du tar bort stygn. Resew gardin sömmen om det behövs.