mynewspapers.net

Ta bort beläggningar från receptbelagda glasögon

Ta bort beläggningar från receptbelagda glasögon


Receptbelagda glasögon beläggs rutinmässigt för att förbättra både utseende och prestanda för linserna. Anti-reflekterande beläggningar minska på blänk, reptålig beläggning skydda objektivet från repor och småskador; de som lever i kallt klimat kanske anti-imma, medan de som bor i soliga platser kanske föredrar en UV-beläggning. Dessa behandlingar används på ytan av linsen och över tid de kan börja att skala eller flaga, att göra eyewear ointressant. Om dina glasögon med polykarbonat plast linser, finns det ett enkelt sätt att ta bort beläggningar och återställa utseendet på dina glasögon.

Instruktioner

• Linda pekfingret i en kvadrat med mjuk trasa. Öppna en behållare med bilvax och kör fingret över ytan flera gånger, samla vax som du går. Applicera vaxet på ytan av linser, går duken i små cirklar och effektivt fylla i några repor eller skrubbsår.

• Buff glaset med en ren trasa tills ytan är blank och smidig. Detta kommer att hjälpa för att förhindra oavsiktligt ändra tjockleken på linser som du tar bort den skyddande beläggningen.

• Pressa en ärtstora klick av glas-etsning pasta på en gammal tandborste. Använd penseln för att sprida pastan jämnt över linserna. Vara säker på båda sidor av linsen är helt täckt. Skrubba inte pastan i plasten.

• Ställ glasen på en mjuk handduk och vänta fem minuter.

• Blanda en tsk mild flytande diskmedel med två koppar varmt vatten. Rör om lösningen med en gaffel tills den börjar skum. Doppa glasen i det tvål och vattnet. Skaka bildrutorna försiktigt att tvätta etsningen sammansatta bort.

• Håll glas ramar. Placera linserna under en ström av varmt rinnande vatten för att ta bort tvålrester. Torka av linser med en mjuk trasa. Om lack kvar, upprepa processen.