mynewspapers.net

Ta bort alger från en utomhus swing som har färgat tyg

Ta bort alger från en utomhus swing som har färgat tyg


Många människor köper vackra utomhus gungor som omfattas i tyg, bara att inse några månader senare alla väder som dessa gungor kommer att se. Med regn, fukt och värme, kommer att många gungor utveckla en grönalger på tyget. Slippa de otäcka grönalger är enkel och kan göras på en eftermiddag.

Instruktioner

• Blanda några tvål och varmt vatten i en sprayflaska. Använda om 3 eller 118 ml. tvål på sprayflaska och fylla flaskan med vatten. Skaka flaskan att blanda väl.

• Spraya båda sidor av tyg kuddar och tygklädda med tvål blandning. Använd tillräckligt så att tyget är väldigt våt eller indränkt med rengöringsmedel. Låt denna lösningen att sjunka ner i dynan i minst 15 minuter och högst 30 minuter.

• Scrub ner kuddar och tyg med stela scrub pensel eller styv borst kvast. Fungerar den scrub penseln från sida till sida, sedan upp och ner och sedan i cirklar för att säkerställa alla tyget har varit skrubbas ordentligt.

• Spraya kuddar och tyg med vattenslangen tills vattnet körs klart och innehåller ingen tvål. Tvål vänster kan bak göra tyget stel och obekväm.

• Torka kuddar och tyget genom att placera dem i en solig plats. Kom ihåg att vända och flytta tyget och kuddar att torka båda sidor.

• Spraya allt tyg med fabric protectant spray. Använda enligt tillverkarens anvisningar. Endast använda spray på helt torrt och rent tyg. Spraya varje sida av tyget inklusive undersida och i sömmarna. Detta steg kommer att hjälpa tyget stanna ren längre.