mynewspapers.net

Ta bort alger från cement fontäner

Ta bort alger från cement fontäner


Trädgård och andra utomhus fontäner är benägna att algtillväxt konstant fukt och solljus i miljön. Denna alger, när tillåtas växa utom kontroll, blir tjock, slemmiga och ibland fläckar cement av din fontän. Att veta hur man rengör detta alger från din cement fountain ger dig möjlighet att hålla din utomhus trädgård accenter ser trevligt. Förebyggande rengöring håller även alger från att komma tillbaka.

Instruktioner

• Fyll en 591 ml. plast sprayflaska hälften med blekmedel och hälften med vatten. Skaka den kraftigt för att blanda lösningen.

• Töm vattnet från din cement fontän. Om det är en elektrisk fontän, koppla bort den.

• Spraya blekmedel-vatten lösningen frikostigt över varje område med alger som växer på cement. Låt det sitta i ca 15 minuter för algerna att reagera på lut. Mycket av algerna kommer att bryta sig loss betongen på sin egen.

• Scrub på fastnat på algerna på cementerade fontän konsistens med stiff-borst scrub pensel. Använda cirkelrörelser för att arbeta med friktion orsakas av rörelsen att ta bort algerna stack till fontänen. Spraya mer blekmedel-vatten i området för hjälp.

• Skölj ut fontänen med en high-pressured trädgårdsslang. Skölj flera gånger tills vattnet som rinner från fontänen är klart istället för tonade grön med alger. Stäng fontänen uppochner så det kan torka.