mynewspapers.net

Symtom på njursvikt hos hästar

Symtom på njursvikt hos hästar


Njursvikt inträffar när njurarna förlora sin funktionalitet och misslyckas i sitt filtrering ansvar. Njurarna är ansvariga för filtrering blod för att skicka avfall och extra vätska till urinblåsan, och de är en viktig del av hästens urinvägarna. När de inte lyckas, på grund av genetik, ålder eller skada, uppvisar hästen vissa specifika symptom.

Ökad törst och urinering

Enligt webbplatsen EquiSearch, måste Hästens njurar filtrera 10 gallon av blod två gånger i timmen för att effektivt rensa ut toxiner och överflödig vätska. Deras fördelning leder till en ansamling av toxiner, som i sin tur leder till Hästens kropp söker andra metoder för filtrering. Ökad hydrering är en naturlig impuls. En häst blir allt mer törstig som dess kropp syftar till att späda ut blodet och de gifter som rinner igenom den. Denna ökad törst leder till ökad urinering och diarré. Hästar med njursjukdom börja kissa flera gånger i timmen.

Blod i urinen

Ett standard symptom på njurskada hos djur är blod i urinen. Renal artären ger en konstant tillförsel av blod till njurarna för filtrering, men eftersom njurarna bryta, detta filtreringssystem misslyckas. I stället för att filtrera blod och passerar bara överflödigt vatten till urinblåsan, börja njurarna tratt blodet sig i urinvägarna. Detta leder till rosa urin, och kan leda till hästen passerar rena blodet.

Utseende och beteende

Eftersom njurarna sjukdomen fortskrider och toxiner bygga upp, börjar hästen Visa några fysiska tecken på sjukdom. Pälsfärgen kan bli tråkig och ojämn, medan hästen kommer förmodligen att bli håglös och slö. Njursjukdom fungerar ibland som en aptit suppressant, enligt webbplatsen EquiSearch, så hästarna får sluta äta. Detta resulterar i viktminskning och ytterligare brist på energi. Ett annat möjligt symptom är inflammerade tandkött.