mynewspapers.net

Symtom på matförgiftning med ostron

Symtom på matförgiftning med ostron


Enligt webbplatsen mat bäras sjukdom, "skaldjur (ostron, musslor, musslor) är den största informationssäkerhetsrisken och någon viss servering kan bli angripna, Det finns inget sätt att skilja en förorenade ostron från en säker ostron." Ostron kan hysa flera olika typer av bakterier och virus, alla med en rad olika symtom.

Diarré

Frekvent, vattnig avföring är vanliga med oyster matförgiftning. Överdriven vattnig avföring tyder på en infektion av något slag och att näringsämnen och vatten inte som absorberas.

Kräkningar

Oyster matförgiftning kan innebära uppstötningar, men inte alltid. Kräkningar med diarré är en bra indikation på infektion, men inte särskilt matförgiftning.

Illamående/smärta/magkramper

Oyster matförgiftning kan göra drabbade individen känner illamående eller uppleva vaga buken smärtar och kramper. Dessa symptom åtföljs ofta av diarré och kräkningar.

Svaghet/trötthet

Oyster matförgiftning leder till malabsorption av näringsämnen i tarmen, vilket leder till svaghet och trötthet. Leta efter tecken på låga energinivåer, inklusive det ökade sömnbehovet.

Huvudvärk

Huvudvärk kan uppstå till följd av uttorkning från avsaknaden av vatten som absorberas av kroppen. Huvudvärk kan känna bultande eller hamrar eller en dov smärta i vissa fall.

Feber

När det gäller hepatit A eller Norwalk virus matförgiftning, kan infekterade individen uppleva en plötslig eller långsamt insättande feber. Om feber förväntas, ta en temperatur läsning med en muntlig termometer att bekräfta.