mynewspapers.net

Symtom på hund urinvägsinfektionerEn hund urinvägarna systemet består av fyra huvudkomponenter: njurar, urinledare (rör fästa njurarna till urinblåsan), urinblåsan och urinröret (tube genom som hunden kissar). En urinvägsinfektion (UVI) är lika smärtsamt för en hund som det är för en människa. Bakterier att ange hundens urinblåsan genom dess urinröret orsakar UTI. En obehandlad UVI orsakar allvarliga komplikationer som infektionen resor via systemets urinvägarna ända upp till njurarna, enligt PetEducation.com.

Olyckor

Ett ökat antal urinera olyckor i huset kan vara ett tecken på att din hund har en UVI. Enligt Vetinfo, kan "hundar med urinvägsinfektioner uppleva en viss förlust av kontroll över sin blåsa funktioner." Som ett resultat, hunden får kissa i huset, inte med flit, men eftersom det inte kan hjälpa det. Detta kan särskilt vara problematiskt för en hund som är inomhus och inte har fri tillgång till utomhus att befria sig själv.

Blodig urin

Ett tydligt tecken på problem är om hund har blod i urinen, rapporterar PetEducation.com. Den medicinska termen för detta är hematuri, och blod i urinen tyder inte bara på en UVI men möjligheten att infektionen har rest passerade blåsan och upp i njurarna. Enligt PetPlace.com orsakas en bakteriell infektion i njurarna, känd som pyelonefrit, vanligen av en, "stigande urinvägarna infection(s)."

Tvångsmässigt rengöring

Tvången tugga och rengöring av nether regioner kan vara ett tecken på en UVI i din hund. Eftersom UTI är smärtsamt och obehagligt för hund, det compulsively slicka, tugga och brudgummen sin underlivet i ett försök att lindra smärtan. I svåra fall kan påstår hunden kan faktiskt orsaka ytterligare skador och irritation till det övergripande området med sin tvångsmässiga rengöring, Vetinfo.

Ökad urinering

En hund som lider av en UVI kan inte tillräckligt evakuera sin urinblåsa av alla urin. Som ett resultat, kan hunden öka frekvensen av urinering, tillsammans med en reducerad mängd urin leds vidare, ett tillstånd som kallas poillakiuria, enligt PetEducation.com. Eftersom hunden inte kan urinera fullständigt, urin ryggen upp i sitt urin-system och kan orsaka blåsan stenar eller andra giftiga villkor, enligt Vetinfo.

Smärtsam urinering

Ökat behov av att urinera och bristande förmåga att fullständigt urinera orsaka enorm smärta för UVI-drabbade hund. Smärtsamma symptom i samband med en UVI är ansträngande och yelping eller skriker i smärta när du försöker urinera. Den konstant slickar och tugga som diskuterats ovan tyder också på att hunden lider av smärta.

Stark illaluktande urin

En hund urin är normalt plakat i lukt, säger PetPlace.com. Illaluktande urinering tyder inte bara en UVI men också möjligheten att infektionen har gjort sin väg vidare in i urinvägarna. Vetinfo beskriver doften som "sura", och visar att det bästa sättet att avgöra om urinen luktar onormalt ibland är när en hund har haft en olycka i hemmet.