mynewspapers.net

Symtom på hund Addisons sjukdom

Symtom på hund Addisons sjukdom


Hundarnas Addisons sjukdom händer när hundens binjurar sluta producera de hormoner som reglerar hur mycket natrium är i hundens blod. Avsaknaden av hormoner skapar en ökning av kalium och en decrese i blodtryck, vilket kan leda till hunden att gå in i dödlig stöt. Sjukdomen kan behandlas med medicin, och med rätt behandling, prognosen är bra. Om din hund visar något av dessa symtom, kontakta din veterinär omedelbart.

Svaga muskler

Addisons sjukdom orsakar muskelsvaghet i hundar, vilket får dem att bli mycket mer trött eller slö än vanligt. Hund med Addisons sjukdom undvika ofta fysiska aktiviteter som gå i trappor eller hoppa på sängar. Dessa hundar kan verkar deprimerad och sova mer än vad de brukar göra.

Gastrointestinala problem

Kräkningar och/eller diarré är vanliga i hund med Addisons sjukdom. Ibland är den kräkning eller diarré färgat av blod. Dessa symtom är vanliga i många hund sjukdomar, men när den kombineras med en eller flera av de andra symptom på Addisons sjukdom, de är en källa till oro.

Missfärgning av huden

Hund med Addisons sjukdom har ofta fläckar på huden som är mörkare än resten av huden. Dessa områden av huden blir mörkare även utan solexponering. Leta efter tecken på hyperpigmentering (huden missfärgning) i armhålorna, könsorgan, näsans området eller inuti kinderna.

Ömmande leder

Muskelsvaghet kan inte vara den enda anledningen till en hund med Addisons sjukdom undviker fysisk aktivitet. Ledvärk är ofta närvarande i hund med Addisons, och det gör också hundar ovilliga att delta i fysisk aktivitet. Tecken på ledvärk inkluderar haltande, yelping eller gnälla när du går eller rör sig.

Aptitförlust

Hund med Addisons sjukdom tappar ofta intresset i att äta. De kan visa tecken på ovilja eller ointresse vid måltiderna eller äta mindre portioner än vanligt. En hund med Addisons sjukdom kan vägra att äta alls.

Frossa

Muskel skakningar eller frossa är vanligt bland hundar med Addisons sjukdom. Din hund kan också skaka okontrollerat. Om detta inträffar regelbundet och är tillsammans med en eller flera av de andra symtom i denna artikel, kan din hund ha Addisons sjukdom.