mynewspapers.net

Symtom på en utbuktande skivan i halsen försvinner?

Symtom på en utbuktande skivan i halsen försvinner?


Symptomen på en utbuktande skivan i halsen kan vara smärtsamt. Din läkare kan rekommendera en rad olika behandlingar som kommer att göra dessa symtom går bort och stöd din återhämtning.

Utbuktande Disc

En utbuktande skivan i halsen händer när en gummiliknande skivor mellan din halskotor herniates. Centrum av skivan skjuter ut genom skivans kant och sätter press på närliggande nerver.

Symtom

Symtom på en utbuktande skivan i din hals är smärta i halsen, särskilt när du flyttar den. Du kan också känna smärta över dina skulderblad eller smärta som strålar ner i armen till din hand.

Icke-invasiva behandlingar

Anti-inflammatorisk medicin kan behandla symtom på en utbuktande skivan, kan försiktig sjukgymnastik. Regelsystem halsen kan också ge lindring.

Kirurgi

Om icke-invasiva behandlingar inte gör symptomen försvinna, då är kirurgi ett behandlingsalternativ. Utbuktande skivan kan tas bort av en kirurg.

Överväganden

Enligt den Chicago Institute för neurokirurgi och neuroforskning har nästan 95 procent av patienter symtom på en utbuktande skivan i halsen läker utan behovet av kirurgi.