mynewspapers.net

Symtom på bältros på ansikte

Symtom på bältros på ansikte


Herpes zoster, känd som bältros, är en sjukdom som uppstår till följd av reoccurance av en barndom vattkoppor virus som hade varit vilande i kroppen. Det visar oftast på en liten plats i kroppen, oftast bara på ena sidan. Utslagen bildar rad som följer inriktning av en nerv. Det kan förekomma på olika delar av kroppen och ibland i ansiktet.

Tidiga symtom

Det finns några tidiga symptom som kan uppstå för utbrott av bältros utslag i ansiktet. Detta inkluderar influensaliknande symtom som magbesvär, trötthet, feber, frossa och huvudvärk. Om du har dessa symtom och börja känna stickningar och utslag, doktorn.

Smärta

Bältros kan orsaka betydande smärta och är allvarligare än dess barndom av vattkoppor. Det börjar som en stickande känsla och kan förvandla till lång sikt smärta. Bältros som påverkar ansiktet och trigeminusnerven kan orsaka smärta även efter sår har läkt.

Ögon

Hornhinnor i ögat kan påverkas av bältros. När detta händer, kallas det zoster keratit. Detta är en mycket farlig situation eftersom infektionen kan orsaka ärrbildning och blindhet. Om du märker några stickande utslag i ansiktet, bör du omedelbart se läkaren.

Utslag

När den bältros utslag börjar först visas i ansiktet, ser de ut när röda knölar svullna huden kring. Så småningom de starta blister över och så småningom kommer att torka upp. Det kommer inte nödvändigtvis vara smärtsamt på först, så mycket av smärtan inte börjar tills utslagen är fullt utvecklad och börjar läka.

Nerv sökväg

Ett annat kontrollampa symptom av bältros är ett rött band på ena sidan av ansiktet som börjar som en stickande känsla. Känslan då vänder sig till smärta och en stickande känsla, som viruset färdas längs nerven banan och på ytan av huden.