mynewspapers.net

Symtom av mjälte tumörer hos hundar

Symtom av mjälte tumörer hos hundar


Hemangiosarcoma (HSA) är en aggressiv cancer som kan påverka någon hund oavsett ras, kön eller ålder. Det är en cancer som uppstår av blodkärl och kan visas som en eller flera tumörer. Denna typ av cancer kan uppstå var som helst på hundens kropp, men det vanligaste drabbade orgeln är mjälten, 45-51 procent av mjälte hund cancer.

Kollaps eller plötslig svaghet

Kollapsen är ett symptom av mjälte cancer hos hundar. Plötslig svaghet eller kollaps är oftast relaterade till mjälte tumörer spricker, enligt Alta Rancho Pet och fågel sjukhuset i Rancho Cucamonga, Kalifornien Tumören, enstaka eller flera, så småningom spricker och blöder internt. Inre förlusten av blod, som kan vara långsam eller snabb, leder till svaghet. Blodförlust förklarar också den kollaps eller plötslig svimning av hunden.

Buk och brist på aptit

Buksvullnad är ett av symptomen på mjälte cancer hos hundar. Den inre cancern diagnostiseras vanligen genom palpation av en massa i hundens buk vilket gör att vara svullen, som också kan orsaka förlust av aptit. Dessutom kan den tumörens bristning resultera i förlust av blod i hundens mage, som också kunde hämma djurets önskan att äta.

Kronisk svaghet

Kronisk svaghet är ett tecken på hemangiosarcomas, enligt "Pet Cancer Center." Den inre blödning och obehag av tumören massorna kan minska den sällskapsdjur energinivåer. Denna letargi kan också vara resultatet av andra symptom på hemangiosarcomas, som buksvullnad och brist på aptit.