mynewspapers.net

Symptomen på en död bilbatteri

Symptomen på en död bilbatteri


Chanserna är, om du inte har varit med en bil som inte startar, du vet någon som har. Det finns flera skäl en bil inte startar, men dött batteri är ett av de billigare och enklare problem att fixa. Det är inte alltid lätt för en lekman att avgöra skillnaden mellan ett dött batteri och ett mer allvarligt problem, men det finns vissa symtom som göra diagnos lättare.

Ingen Keyless inresa eller larm

Batteriet ger ström till varje funktion i bilen--detta inkluderar keyless inresa och alarm systemet. Om dina dörrar inte låsa upp med fjärrkontrollen, eller om panik-knappen inte fungerar, är det möjligt att ditt bilbatteri är död. I andra fall, dörrarna kan låsa upp men lamporna att blinka inte och horn inte kommer att låta.

Inga lampor eller Chimes

Om du öppnar dörren och dome ljuset inte kommer, eller om du lämnar dörren öppen, sätter nyckeln i tändningslåset och klockspel låter inte, är chanserna ditt batteri är död. Du kan också prova hazard lampor, lampor och strålkastare eller tvätta Bilrutor.

Klickande ljud vid tändning

Om du aktiverar nyckeln och höra ett klickande ljud, batteriet är troligen döda. Också, om du Vrid tändningen till "On", "Batteri" och "Check Engine" lamporna kommer antingen vara mycket svagt eller kommer inte alls.

Strålkastare satt till "On" läge

Om din strålkastare är påslagen när du kommer in i bilen, är det möjligt att lamporna var kvar på i flera timmar, som urladdat batteri. En kupol ljus kvar på eller en enhet ansluten till uttaget tillbehör i flera timmar-- eller dagar--medan motorn är avstängd, kommer också ladda ur batteriet.

Bilbatteri mer än tre år gammal

Bilbatterier bara senaste tre till fem år. Om ditt bilbatteri är äldre än så, är det förmodligen dags för att ersätta det - även om det verkar fungera bra. Ett äldre batteri kan arbeta en stund sedan vara död nästa-- och oftast på sämsta möjliga tidpunkt.

Batteriet kommer inte att hålla en avgift

Du kan ladda batteriet, bara för att få det dö igen. Du kanske märker att lamporna dunkel eller horn fungerar inte när du kör. Generatorn bör ladda batteriet under normal körning. När du använder många av tillbehören på samma gång--lampor, vindrutetorkare, värme fläkt, vindrutetorkare--till exempel på en snöig natt, bör batteriet kombinera med generatorn att hålla allt fungerar. Om det inte gör batteriet kan vara för gammal och kanske behöver bytas. Om batteriet är nyare, kan det vara att det inte är korrekt installerat eller generatorn misslyckas.