mynewspapers.net

Sympati ord för att hantera döden

Sympati ord för att hantera döden


Hantering av döden med känslighet kan vara svårt. Trots att säga rätt sak vid rätt tidpunkt kan trösta dem som har att göra med döden av en älskad, är det inte alltid lätt att uttrycka denna känsla. Sympatiska ord bör vara väl genomtänkta och betraktas ur den sörjande person innan du säger dem. I vissa fall är det vad du säger inte som betyder mest.

Att erkänna smärtan

Alla sörjer annorlunda. Det första steget i att erbjuda sympatiska ord till någon efter döden av en älskad är att erkänna att de är i smärta. Döm inte hur de väljer att bära eller uttrycka sin skada. Hålla ett öppet sinne när det gäller deras beteende under denna svåra tid genom att sätta dig i deras skor, för att förbereda de bästa ord av uppmuntran en gång ges möjlighet.

Vara uppriktiga

Berätta för personen hur ledsen du är om hennes förlust, utan att lägga till oavsiktligt förolämpande fraser som, "Jag vet inte vad jag skulle göra utan (min make/mor/barn)." Vara uppriktiga, och lägga till nyckelfrasen "Jag/vi är här för att få igenom detta." Fråga inte om sörjande partiet "behöver" något. Helt enkelt erbjuda tjänster, tid och sällskap. Chansen finns, hon kommer inte att be. Fortsätta att påminna henne om din förmåga att hjälpa.

Fina saker att säga

Ingen behöver påminnas om att de är sörjande. Säga trevliga saker om begravningen, blommorna, gäster eller utseendet på avliden tillämpliga. Hålla fokus på den sörjande parten i alla tider, i en förlängning av stöd. Kommentera hur stolt du är honom, och påminna honom om du hjälper honom att komma igenom denna process.

Gör inga antaganden

Försök inte att lansera sörjande med dina erfarenheter. Att undvika uttalanden som "Jag vet vad du går igenom" håller fokus på den sörjande, istället för att flytta det till dig. Om inte deras tro är en stor del av sina liv, insistera inte på religion spelar en roll i avvikelsen av deras älskade en. Slutligen insistera inte att deras minnen av avliden kommer att få dem igenom en sådan hemsk tid. I tid, de kommer, men det är egoistiskt att anta att de redan har lärt sig hur man kan börja leva utan den personen.