mynewspapers.net

Symboler & betydelser i romerska vänskapSymboler omgivet de gamla romarna och de visste kollektivt vad de menade. En potent symbol för det romerska riket var örnen. Örnen är en symbol för makt som används av kulturer i världen från habsburgarna till kineserna till USA. Men romarna hade också mindre storslagna symbolerna omger dem.

Händerna på vänskap

En av antikens Roms mest potenta symbolerna för vänskap är två händer knäppta tillsammans. I moderna Italien, har detta utvecklats till att symbolisera tro. Romarna utbytte ringar på bröllop--obruten cirkeln symboliserar evigheten av äktenskap.

Kärlek och lust

Den romerska guden av lust och attraktion, Cupid, skjuter hans pilen för att inspirera romantisk kärlek. Hans symbol är både bågen och pilen. När den romerska gudinnan Hera gifte sig med Zeus, gavs hon äpplen--en gammal symbol för fertilitet och överflöd. Duvan var en symbol för beständighet i kärlek och vänskap. Romarna hade deras kvarlevor förvaras i urnor i ett Kolumbarium, formad som en bokhylla och ordagrant betyder en duvslaget.

Flygande fertilitet

I gamla tider, phallus var inte nödvändigtvis en sexuell symbol men används för att be gudarna om framgång, fertilitet och skydd från det onda. Utspridda i hela antika platser som Pompeji, kan bevingade phallus ses över hela hem och företag av den blomstrande staden. Symbolerna var inte gömda; de var en vanligt dekoration och förstås av befolkningen. Flygande falliska symbol var ursprungligen en grekisk ikon.

Kärlek, vänskap och kvinnor

Den gamla oratorn Cicero sade det latinska ordet för vänskap kom från kärlek, som var grunden för relationen. Uthållighet och styrka var symboliseras av Eklöv, nu används för att beteckna militär framgång i vår kultur. För Venus var en ros en symbol för hennes skönhet och önskvärda. Och den kammussla skal som Venus uppstått från havet ansågs vara en symbol för hållbar feminin i den antika världen.