mynewspapers.net

Syftet med majssirap i godis att göra

Syftet med majssirap i godis att göra


Majssirap är ett livsmedel som härstammar från maizena och antingen glukos eller glukos sirap. Majssirap visas i en mängd olika Konfektyr godis, som klubbor och hårt godis, karameller, kola, gelé, tuggummi, hårda krämer, smörkola, marshmallow och fondant, bland andra. Majssirap påverkar godis textur, volym, smak och färg.

De Crystalizing och Protein interaktion

Majssirap ersätter socker i godis att göra. Dess sirapsliknande konsistens innebär inga kristaller form i godis. Istället har du Sega eller hårt godis. Majssirap är främst glukos. Detta håller sackaros, en annan typ av socker, från klumpar och kristalliserande. Majssirap håller även iskristaller bildas i glass. Majssirap också reagerar med proteiner i godis som innehåller mjölk, ändra pralin textur, färg och smak.

Konsistens och sötma

Majssirap används i en mängd olika godis att lägga till antingen en tjock, klibbig konsistens eller en slät, hård konsistens. Klubbor tillverkas främst av majssirap, som är chewier godis barer. Konfekt och bakverk som pecan pie och vissa fudge brownies få kropp och tjocklek från majssirap och ägg. Majssirap fungerar också som en fysisk bonder för torra ingredienserna i godis och sötsaker.

Majssirap vs hög majssirap

Candy tillverkare använder ibland majssirap för sina kulinariska ändamål. Men det kostar mycket mindre än socker, också, så det är vanligtvis används för att sänka kostnaderna. Livsmedelstillverkare kan lägga till fruktos majssirap eftersom det är sötare än glukos, och de kan spara pengar genom att använda mindre majssirap. Många livsmedel, inklusive godis, innehåller hög majssirap. Dess hälsoeffekter diskuteras från och med publiceringen av denna artikel.

Alternativ

Det finns olika alternativ till majssirap. Du kan prova på hemmagjord rörsocker sirap, som är lite mindre förädlade än kommersiella majssirap. Ris sirap kan förhindra crystalizing, precis som majssirap. Dess maltos och komplexa sockermolekyler också hålla andra sockermolekyler från bindning, men eftersom det har mindre raffinerad, har en distinkt färg och smak som kan finnas i färdiga godis. Ris sirap görs också genom jäsning, med hjälp av enzymer som härrör från vete, så att den innehåller gluten. Andra alternativ inkluderar melass och lönnsirap, båda har olika smaker och tjocklek.