mynewspapers.net

Sydostasiatiska regnskogen växterDe tropiska regnskogarna i världen uppstå längs ekvatorn. Men det finns många likheter, finns det skillnader mellan tropikerna i Asien och i Amazonas. Regnskogar i Sydostasien är de äldsta i världen, går till pleistocen. Dessa skogar sprids mellan 20.000 öar mellan Asien och Australien. Växterna i dessa regnskogar inte blomma eller frukt samtidigt. Vissa kan bara producera frukt varje tre år. andra går i viloläge under de hetaste årstiderna. Det är därför fikonträdet är så viktigt att dessa skogar--den producerar frukt tre gånger om året.

Träd

Enligt blå planeten biom är tre arter av tropiska regnskogen träd nödvändigt för skogens liv. Durian, en av Asiens mest primitiva träd, är en sub canopy regnskog träd som kan växa till höjder av 130 fot. Durian beror på Dawn Bat att äta sin illaluktande frukt och sprida sina frön. Kapokträdet är en 150-fots emergent, vilket innebär att det stiger över trädkronorna, skaffande en hem för alla djur som behöver solljus. Frön, löv, bark och harts av denna tropiska jätte har använts i århundraden som behandling för dysenteri, feber, astma och njursjukdom. Mangroveträd växer i klasar kallas mangroveskogar. Dessa klasar växer i våtmarker kring regnskogen och ge markens stabilitet - 10,5 miljoner hektar av mangroveskogar finns i Sydostasien.

Bambu

Sydostasiatiska regnskogen växter


Bengal bambu eller indiska bambu är gott om i Sydostasien regnskogar. Denna växt växer i klasar och kan nå någonstans från 40 till 80 fot i höjd. Bambu är en snabbt växande gräs, när axlarna når en bredd av 3 inches de bara växa längre, aldrig bredare. Bambu är ett viktigt regnskog. Rötterna stabilisera marken, det suger upp extra vatten att förhindra översvämningar och det ger skydd och mat för många regnskog djur. Bambu är allmänt skördas för användning i indisk papperstillverkning samt konstruktion. Även om det inte finns i listan som en utrotningshotad art ännu, enligt blå planeten biom, börjar människor vara försiktiga med hur mycket de tar från skogar bambu.

Ätbart

Sydostasiatiska regnskogen växter


Det finns mer än 1 000 arter av ficus hittade alla i hela världen, och de i den sydostasiatiska regnskogen producera fikon. Fikonträd är kända som hörnstenen i regnskogen, enligt blå planeten biom på grund av hur många arter är beroende av dem. Dessa träd bära frukt flera gånger om året håller många djungeldjur från svältande. Dessutom, är sesame anläggningen en buske som nu odlas agriculturally men Southeast Asien. Ingefära är en tropisk asiatiska rot välkänt för dess smak. De bekant holiday dofterna av kryddnejlika och muskot kommer från tropiska Asien träd. Slutligen pummelo är den största citrus frukten i världen och finns i regnskogar i Sydostasien.

Buskar och vinstockarMarken bostad växter i regnskogen har till hardy. De måste överleva bland villkoren för svagt ljus, trängsel och vattendränkt jord. På grund av detta dessa faktorer, växter har blivit påhittig, med träden för att få dem till högre territorium där de kan fånga lite sol. Lianer är woody vinstockar som börjar på skogsmarken som buskar och lindar sig upp stammarna av höga träd tills de når fläckar av ljus. Rainforest träd har varit kända för att kasta lemmar i ett försök att bli av med lianer, enligt Mongabay. Hemiepiphytes är vinstockar som växer i motsatt riktning. De spira i trädkronorna och försörja sig själva tills de når marken nedan för att mata.