mynewspapers.net

Svullna ben ProblemAtt ha svullna ben och fötter är ett vanligt problem bland äldre och gravida kvinnor och är ibland ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd.

Definition

En ovanlig ansamling av vätska uppbyggnad i armar, ben eller fötter kallas perifera ödem.

Betydelse

Benet och foten svullnad kan ibland vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Om det inte löser på egen hand inom en dag, är det viktigt att rapportera svullnad till din läkare för ytterligare tester.

Hjärtsvikt

Hjärtsvikt är ett allvarligt medicinskt tillstånd som en försvagad hjärtat inte kan pumpa tillräckligt med blod tillbaka till hjärtat. De blod poolerna i ben och fötter orsakar svullnad.

Blodproppar

Blodproppar blockera blodflödet genom venerna orsakar svullnad i det drabbade området. Om koagel inges i ett ben, kan det resultera i förlust av ben eller fot. Det finns också en risk att blodpropp lossnar, reser till hjärtat, lungorna eller hjärnan och orsaka hjärtattack eller stroke.

Graviditet

Kvinnor upplever en ökning i vätskan under graviditeten att stödja det växande barnet extra krav. Denna vätska kan poolen i ben och fötter orsakar smärtsam eller obehaglig svullnad.

Förebyggande/lösning

Minska ditt saltintag och ta några föreskrivna mediciner som riktas till att vätska kan sprida. Håll fötterna lyftat upp så mycket som möjligt att minimera svullnad. Diskutera med din läkare om kompression eller stöd slang är lämpligt för dig.