mynewspapers.net

Svenskt hantverk idéer

Svenskt hantverk idéer


Om du letar efter ett effektivt sätt att lära andra om svensk kultur, införliva hantverk i din lektion. Tänka på vilka typer av aktiviteter, hobbies och traditioner som är populära i Sverige, till exempel is skulptera och historien av vikingarna och använda dem som bas för ditt hantverk idéer. Hantverk att andra ska kunna använda sin konstnärliga förmåga för att skapa något inspirerad av svensk kultur.

Midsommar blommor kransar

Midsommar är en nationell helgdag i Sverige som uppstår runt slutet av juni varje år. För att fira, är det tradition att göra blommor kransar som människor bär i sitt hår, känd som "Krans". För en svensk pysselidé, Visa andra hur man gör blommor kransar. Det kan vara enkelt, till exempel en kedjekoppling. Börja med att göra slitsar i blomma stjälkar och infoga varje blomma stam genom stjälken av en annan blomma tills du har en kedja av prästkragar. Skapa en full cirkel genom att knyta den första blomman runt den sista blomman, och sedan bära på huvudet.

Ice skulptera

Ice aktiviteter, såsom is flisning och skulptera, är populära i Sverige. För att lära ut lite om betydelsen av is i Sverige, simulera en is skulptera craft-projekt. Frysa ett stort block av is över natten och ta ut nästa dag. Fylla vattenflaskor med varmt vatten och salt. Instruera andra att börja spruta deras isblock med vattnet på platser där de vill mejsla ut isen. Varmt saltvatten kommer att smälta is blocket där det kommer i kontakt med den. Det gör i en kall miljö att förhindra att isen smälter för snabbt.

Viking hantverk

Vikingar bodde i de skandinaviska länderna, som Sverige. När undervisning om vikingarna, åtfölja din lektion med ett hantverk som visar studenterna vad vikingarna såg ut. Börja med en mall som erbjuder olika delar på Viking i fragment, som en mall för stövlar, sköld, hatten och hammaren. Har studenter färg i mallen fragment, och skär dem. De måste limma bitarna tillsammans för att konstruera en Viking.

Den svenska flaggan

Du kan konstruera svenska flaggor från konstruktion papper eller hantverk skum. Visa eleverna en bild av den svenska flaggan, och diskutera innebörden av färger kunglig Blå och gul. Royal blue är bakgrunden flaggans kors på vänster sida av flaggan är gul.