mynewspapers.net

Svarta vinbär växer villkor

Svarta vinbär växer villkor


Vinbär frukter, Europa och Asien, växer på buskar. Olika arter av bär visas i olika färger: röd, rosa, vit och svart. Vinbär liknar krusbär och jostaberries. Bären har en syrlig smak, och kulinariska användningsområden, de är ofta en ingrediens i vinbär vin. När så är möjligt, ge svarta vinbär perfekt odlingsförhållanden att låta frukterna att nå sin fulla potential.

Väder

Vinbär odlas bäst i US Department of Agriculture härdighet zoner 3 till 5, frodas i platser som erbjuder sval temperatur på sommaren och kalla vintrar. Varma, södra regioner är inte lämpliga för odling av svarta vinbär utomhus, men de kan växa lätt i behållare och växthusgaser villkor som tillåter trädgårdsmästare att utöva mer kontroll över miljön. Svarta vinbär är härdiga till temperaturer så låga som minus 30 grader Fahrenheit.

Tillväxt

Svarta vinbär bär växer på lövfällande buskar som växer upp till 5 fot hög och bred. Lövverket är blek grön och mottagliga för solbränna. Rosa blommor visas på 1-årig tillväxt tidigt på våren. I goda odlingsförhållanden mognar frukterna 70 till 100 dagar efter blommorna visas först. Fåglar är attraherad av svarta vinbär och äta dem direkt från busken om tillåtet.

Förökning

Vinbär utsäde måste ha kyla att gro.. För att odla nya vinbär buskar från frö, plantera dem i grunt kall fack för tre till fyra månader. Markens temperatur bör vara precis ovanför fryspunkten. När plantor visas, de växer snabbt och kan transplanteras till trädgården när jorden är varm nog att arbeta. Svarta vinbär buskar sprids också från lövträ sticklingar tas från 1-åriga trä. Ta sticklingar i slutet av vintern när busken är vilande.

Vård

Växten vinbär buskar på en plats där de får fullt solljus på morgonen och partiell skugga på eftermiddagen. Vinbär behöver luftcirkulation, så inte tränger växter. Buskarna vissnar när temperaturer nå 29,4 C och högre och de är mycket intoleranta för salt. Vatten korinter tills mogna frukter skördas, när fabrikens vattenintag går ner. Lägga till kompost i jorden innan plantering vinbär buskar; buskarna behöver rik jord för optimal tillväxt.