mynewspapers.net

Svarta vinbär skadedjurDen amerikanska svarta vinbär är också känd som den vilda svarta vinbär och är medlem i familjen Saxifragaceae. Svarta vinbär är mottagliga för skadedjur som påverkar hälsan hos växten.

Typer

Gall kvalster är ett problem för svarta vinbär, angriper vilande knoppar på sommaren. En annan mite vanligt förekommande på den svarta vinbär är spindel kvalster, som är en medlem av familjen arachnid. Tråkig insekter som clear-winged borer ofta attackerar svarta vinbär växter och spridas snabbt, avlivning av många växter.

Symtom

Svarta vinbär angripen gall kvalster uppvisar symtom som bud svullnad, torr rosetter och ramorum. Spindel kvalster kännetecknas av fina siden sadelgjord på undersidan av växten blad. Dessa små kvalster producerar symtom som snedvridning av blad, också. Tråkig insekter orsaka svarta vinbär drabbas av stem vissnesjuka, som leder till anläggningen dödsfall.

Kontroll

Ta bort kvalster sker genom besprutning anläggningen med en hård ström av vatten som knackar kvalster från trädet. Tillämpa trädgårdsodling tvålar eliminerar också kvalster. Tråkig insekter är svår att eliminera. Beskära angripna grenar och söka efter andra insekter. Tillämpa insektsmedel på anläggningen för att minska insekter.