mynewspapers.net

Svarta vinbär Seed Oil fördelar

Svarta vinbär Seed Oil fördelar


Svarta vinbär (Ribes nigrum) växer i Europa och Asien. I århundraden har det använts som mat och medicin. Sammandragande smak av svarta vinbär komplement många drycker och rätter. Blad och bär av svarta vinbär anläggningen används som tillsats till alkohol preparat som rysk vodka och öl.

Svarta vinbär Seed Oil fördelar

Svarta vinbär Seed Oil innehåller essentiella fettsyror

Svarta vinbär seed oil innehåller essentiella fettsyror gamma-linolensyra och alfa-linolensyra. Utvinning av olja från svarta vinbär utsäde ger 17% gamma-linolensyra och 13% alfa-linolensyra. Dessa betydande mängder av essentiella fettsyror ger hälsofördelar genom tillskott. Gamma-linolensyra faller i familjen omega-6 fettsyror och alfa-linolensyra faller i omega-3 familjen. Alfa-linolensyra är liknande till de nyttiga fettsyror som finns i fiskolja.

Svarta vinbär Seed Oil och Gamma linolensyra

Enligt University of Maryland Medical Centers hemsida är gamma-linolensyra bara omega-6 fettsyror som kan minska inflammation. Det kan också hjälpa i en mängd olika hälsotillstånd. Det kan förbättra nerv-funktion för diabetespatienter, lindra torra ögon och bibehålla eller förbättra ben massa och riktigt kalciumabsorptionen. Gamma-linolensyra visar också löfte för att förhindra eller minska allergiska reaktioner. Allergiker har vanligtvis lägre nivåer av gamma-linolensyra i blodet.

Svarta vinbär Seed Oil och Inflammation

På grund av inflammation modulerande fördelarna med svarta vinbär seed oil, kan det vara bra för inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit. Genom att minska utsöndringen av inflammatoriska cytokiner, kan gamma-linolensyra i svarta vinbär seed oil lindra smärtsamma symptomen på denna sjukdom som morgonstelhet och ledvärk. En annan fördel som den kan ge är en minskning av smärta medicinering reumatoid artrit drabbade måste ta.

Svarta vinbär Seed Oil och hjärt-och kärlhälsa

Preliminära studier om fördelarna med gamma linolensyra har endast varit i hjärt-och kärlhälsa, kan det visa sig vara till nytta för att minska blodtrycket. En klinisk studie visade att människor som lider av perifer artärsjukdom visade förbättrat blodtryck nivåer när de tog både gamma-linolensyra och en omega-3 fettsyra. Svarta vinbär seed oil antiinflammatoriska egenskaper kan också minska trombocytaggregationen och kolesterolnivåer.

Andra fördelar med svarta vinbär Seed Oil

Svarta vinbär seed oil är också användbara för att förebygga för tidigt åldrande eftersom det minskar rynkor bildas och reparerar vävnadsskada. Omega-6 fettsyror av svarta vinbär seed oil kan vara användbart vid behandling av eksem. Det kan också vara fördelaktigt vid behandling av levertoxicitet och abstinenssymtom av alkoholmissbruk. Symptom på premenstruella syndrom kan också minskas, att lindra kramper, depression och ömhet i brösten. Svarta vinbär seed oil kan stöd för att reparera skador på levern samtidigt minska stress på nervsystemet.