mynewspapers.net

Svarta änkan spindlar i Kansas

Svarta änkan spindlar i Kansas


Den kvinnliga svarta änkan spider är en av endast ett fåtal arter av spindlar som har neurotoxiska venom som kan vara dödliga för människor. Av de fem typerna av svarta änkor i Förenta staterna, finns tre i delstaten Kansas - norra, södra och västra svarta änkan. Identifiering av varje art bygger på mönster av röda timglaset märkning på undersidan av buken.

Södra svarta änkan

I delstaten Kansas finns södra svarta änkor bara i den södra regionen. Timglas-märkningen är bredare på toppen så är det på botten och i ändarna på den nedre halvan är rundade eller har en upp-rullad kant. Ägg säckar identifieras med en gråaktig färg och sfärisk form.

Norra svarta änkan

Timglas märkning av Northern Svart änka bryts ner i mitten i två separata delar, med mer trekantiga toppen och botten mer avlång. Deras ägg säckar är päronformad och har en gul eller brun nyans. I Kansas finns norra Svarta änkor normalt i de östra och västra regionerna av staten.

Västerländska Black Widow

Timglas märkning av västra Svart änka liknar att av det sydligt, däri toppen är längre och bredare än botten. Dock längst ned i den västra svarta änkan timglas är betydligt mindre och har en klart definierad triangulär form. Västerländska svarta änkor producera en krämig gul eller tan färgade päronformade ägg sac och kan hittas i de västra regionerna i Kansas.

Habitat

Alla arter av svarta änkan föredrar att göra sina webbplatser i mörka, torra platser. Det är inte ovanligt att finna dem i wood högarna, under stenar och avsatser eller i garage, källare och garderober. Svarta änkan duk är vanligtvis en fot i diameter och är tillverkade av en stark, klibbiga siden. Det finns inga märkbara mönster, men det är en tät område av silk samlats till en sida som fungerar som the spider dagtid retreat.

Bita

Även om giftet av en svart änka är giftiga för människor, tyder studier på att mindre därefter 1% av betten är någonsin dödlig. Första tuggan av en svart änka kan gå obemärkt förbi eller kan kännas som en kort stickande smärta. Inledningsvis, uppstår liten svullnad runt de två röda punktering varumärkena. Smärtan börjar runt platsen för punktering och sprider sig till ryggen och buken, där enskilde kommer att uppleva svåra kramper. Illamående, darrningar, kraftig svettning, krystad andning, feber och förhöjt blodtryck kan åtfölja en svarta änkan bita. I normala, friska vuxna, symptom normalt minskar inom 24 timmar och är borta efter flera dagar. Barn och äldre eller sjuka personer är benägna att uppleva dessa symtom mer allvarligt och bör söka vård så snart som möjligt.