mynewspapers.net

Svart & vit kattraser

Svart & vit kattraser


Svarta och vita katter är kända som smoking, bicolor eller jellicle katter. Det finns flera kattraser med dessa färg mönster inklusive Amerikanen Stenografien, perserna och Turkisk Angolaner. Smoking katter är också vanliga i inhemska longhairs och Stenografien.

Amerikanen Stenografien

Svart och vitt Amerikanen Stenografien kommer i flera svarta och vita färgmönster accepterade som standard inom rasen. Dessa inkluderar "svart rök," som har en vit underull, djupt tippas med svart; "svart rök och vit," som är vit med en svart rök päls; "shaded silver," som har en vit underull med särskilda svarta fläckar; "bicolour," som är svart och vitt i något mönster; och "van bicolour," som har en vit päls med svarta fläckar på huvudet, svansen och benen bara.

Persiska

Svart och vit Perser kallas helt enkelt bicolor perserna. Dessa kategoriseras på en skala från ett till åtta av uppfödare, betecknar de särskilda typerna av svarta och vita markeringar och var de visas på kattens kropp.

Turkisk Angora

Turkisk Angora katt är en annan ras som producerar svartvita färgmönster, bland annat. För att betraktas som en del av denna ovanliga ras, har katter för att kunna spåra sina anor till Turkiet. Turkisk Angolaner har silkeslen longhair rockera som kan klassificeras officiellt i svarta och vita färger som "bicolour," "skuggade silver," "svart rök" och "rök och vit".

Böcker till Broadway

Svart och vitt Jellicle katter är T.S. Eliots bok, "Old Possum's Book av praktiska katter." Den långvariga Broadway musikalen "Cats" baserades på Eliots bok med poesi.

TV/filmer

Bicolor svart och vit katt har också stora film- och TV-stjärnor. De inkluderar Felix the Cat, "Pinocchio" Figaro, Tom från "Tom och Jerry" och vantar från "Bolt."