mynewspapers.net

Svart historia månad verksamhet för skolan

Svart historia månad verksamhet för skolan


Du kan dela Black History Month information, inklusive konst och hantverk, med din skola med aktiviteter som inte bara undervisa men göra intressant hallen visar. Inspirera eleverna att tänka om den framtida med Martin Luther Kings berömda "Jag har en dröm tal. Låta studenterna att utforska berömda afro-amerikanska historiska gestalter i deras val. Röra upp kreativitet medan undervisning om de gamla afrikanska vävning metod för att göra kente tyg.

Studera Martin Luther King's "Jag har en dröm" tal

Den 28 augusti 1963 gav Dr Martin Luther King en av de mest berömda tal i amerikansk historia. Hans "Jag har en dröm" tal hjälpte tryck medborgarrättsliga lagar framåt och ägde rum vid Lincoln Memorial i Washington, D.C. under en marsch för passage av civilrättsliga lagar. Har studenter granska innehåll, omständigheterna och effekterna av denna berömda tal. Har barn skapa ett kort tal med titeln, "Jag har en dröm," där de, som Dr King, beskriver deras förhoppningar och drömmar om en bättre framtid. Har eleverna skapa en affisch för att annonsera och beskriva deras tal. Affischen ska innehålla namn, porträtt, tal titel och en mening som sammanfattar deras budskap. Fram ett program för föräldrar, elever eller personal vid vilka ger barnen sina anföranden. Hang affischer de gjorda i hallarna för att annonsera händelsen.

Kända siffror väggmålning

Tilldela studenter att studera online eller i tryckta kända siffror från afroamerikansk historia. Har eleverna välja någon som intresserar dem. Berömda afro-amerikaner är förknippade med inbördeskrig, medborgarrättsrörelsen, musik, politik, sport, NASA och business ventures, bland andra fält. Studenter bör forskning den personens liv och bidrag till hans eller hennes yrke eller orsaka och skriva ett en - eller två-punkt sammanfattning om den person som kommer att bokföras på en vägg. Har eleverna skapa ett huvud och axlar porträtt, åtminstone 8 av 10 tum, av den person som de studerat. På en stor vägg eller anslagstavla, placera lika stora, långa och horisontella remsor av grön, svart, rött och gult papper att fylla upp utrymmet. Mot denna bakgrund av traditionella afrikanska och afro-amerikan färger, placera student porträtt och tillhörande stycken som de skrev. Titeln väggmålning "Berömda afro-amerikaner."

Kente tyg

Traditionella kente tyg vävare i Afrika skapa intrikata mönster med stora trä vävstolar. Från att plocka bomull att göra den långa, smala remsor av kente tyg till större plagg eller tygstycken, förblir kente ett handgjort projekt. Mönster av kente tyg, ofta skapade i beteckningen av en betydande händelse eller person, innehåller speciella betydelser. Efter inlärning om de traditionella kente design, har eleverna skapa en liknande design från papper vävning. Använd 1-tums av 8-inch remsor av svarta, röda, gula och gröna papper. Har eleverna experimentera med remsor av papper, väva mönster av deras primat till någon längd remsa av papper kente design. När studenterna är nöjda med sin design, placera klar tejp längs kanten eller tillbaka till säkra den. Gå med flera Vävda band tillsammans för att skapa en större bit precis som traditionella kente vävare gör. Följ med många bitar tillsammans på en vägg eller anslagstavla för en slående uppvisning.