mynewspapers.net

Svamp på Bark

Svamp på Bark


Träden lider ofta av sjukdomar som påverkar hälsa och kraft. Kräfta är en svampsjukdom som ger symptom på Barken av drabbade träd. Infektioner är associerad med kräfta beroende träd, träd ålder och miljömässiga betingelser där trädet växer.

Identifiering

Enligt North Dakota State University är kräfta en term som används för att beskriva ett område på barken som är död. Cankers kan bilda på ytan av trädet eller förfalla inre trät av trädet. Kräfta-orsakar svampar oftast angriper trädet genom sårade bark och producerar fruiting organ, som ansvarar för spore produktion.

Symtom

Symptom i samband med kräfta svampar på Barken är runda eller ovala lesioner på barken som är nedsänkt eller svullna. Så småningom, holländske stammar, grenar och kvistar av träd.

Kontroll

Att hålla träden friska är ett sätt att förhindra kräfta utveckling. Träden under stress från torka eller ogräsmedel skada är mest mottagliga för utveckla kräfta svamp. Undvik skadade träd när beskärning eller slåtter eftersom denna skada ger svampar med lätt tillgång till trädet. Beskärning döda eller döende grenar från trädet ofta långsamt bidrar till spridningen av sjukdomen.