mynewspapers.net

Svagheterna i en låg-fettrik kostMånga dieter förknippa konsumtion av fett med fetma, och rekommenderar att minska fett som ett enkelt sätt att gå ner i vikt. Vissa dietister och annan medicinsk personal anser att fetter är betydande orsaker till viktökning. Andra anser dock att låg fetthalt kost, som vanligtvis innehåller mindre än 30 procent fett, har flera nackdelar, och kan även vara skadligt för din hälsa. Rådgör med din läkare innan att ändra din kost för att gå ner i vikt.

Essentiella fettsyror brist

Enligt J. Madeleine Nash, bidragsgivare till den tid hemsidan, kan en fettsnål diet vara brist på essentiella fettsyror, byggstenarna för hälsosamma fetter som behövs av kroppen. Fleromättade fetter anses viktiga eftersom de inte kan tillverkas av kroppen--mest härledas från födokällor. Linolsyra och linolensyra, Funna i sojabönor, majs och valnöt oljor, som är nödvändiga för återuppbyggnaden av cellmembranen och produktion av kemikalier som reglerar blodtrycket och hålla nervsystemet fungerar korrekt. Essentiella fettsyror brist kan leda till åderförkalkning eller åderförkalkning.

Nedsatt hjärnfunktion

Fetter är viktiga komponenter i nästan alla delar av kroppen, inklusive hjärnan, enligt webbplatsen Mind Body hälsa. Hjärnan består av nästan 70 procent fett. En fettsnål diet kan påverka hjärnan, som kan orsaka en mängd kognitiva cellstruktur och hälsofrågor. Att ändra fetthalten i hjärnan kan minska immunsystemet och förändra produktionen av hormoner som reglerar stressnivåer, blodtryck och andra funktioner.

High Density Lipoprotein brist

Även om många dieters tror att en fettsnål diet sänker kolesterolnivåer förutom att underlätta viktminskning, kan en fettsnål kost ha motsatt effekt. Det kan också sänka hög density lipoprotein kolesterol, som är en skyddande form av kolesterol som förhindrar att artärerna blir blockerade. En hög density lipoprotein brist kan bidra till hjärt-och kärlsjukdomar.