mynewspapers.net

Svaga naglar hos hundar

Svaga naglar hos hundar


Hundar bryta brukar naglarna av överdriven gräva, rinnande eller bara eftersom naglarna är för lång. Men om hundens naglar bryter alltför lätt och sprött när klippt, det kan finnas en underliggande sjukdom som orsakar de svaga naglarna.

Skada

Skada för en hund spik kan orsaka att bli svaga och sköra. Att hålla hundens naglar klipps kan minska risken för en övning med skada.

Sjukdom

En immun sjukdom kallad symmetrisk Lupoid Onychodystrophy kan orsaka svaghetskänsla, spröda naglar hos hundar. Denna sjukdom kan diagnostiseras av en veterinär och behandlas med fiskolja eller antibiotikabehandling.

Bakteriell infektion

Bakteriell klo infektioner kan orsaka en hundens naglar att dela svaghet. Bakteriell klo infektioner kan åtföljas av svullnad, smärta och sipprar.

Svampinfektion

Fungal infektioner påverkar normalt en eller två naglar på en hunds foten, orsakar de infekterade naglarna att bli svag. Svampinfektioner kan diagnostiseras med svamp kulturer och biopsier.

Näringsmässiga störningar

En hund med en näringsmässig sjukdom kan ha svag, spröda naglar som ett resultat. En veterinär kan hjälpa dig att avgöra om din hund har en näringsmässig oordning och kan föreskriva den bästa vägen att ta.