mynewspapers.net

Support Group idéer för pensionärer

Support Group idéer för pensionärer


När människor åldras, de konfronteras med en mängd utmaningar. Med hälsa, boende, familj och end-of-life frågor utbrott i varje riktning, behöver pensionärer vägledning och en känsla att de inte är ensamma. Stödgrupper kan underlätta sådana behov. Nationella, statliga och lokala organisationer, såsom det nationella rådet för åldrande (NCOA) och American Association för pensionerade personer (AARP) hjälpa direkt människor i nöd till lokala senior resurser. Tillväxten av resurser på Internet lägger till ett nytt alternativ för seniorer bekväm med teknik.

Senior nätgemenskaper

Support Group idéer för pensionärer


Varje avgående generation i det nya årtusendet verkar lättare att använda datorteknik, ger seniorer med mindre rörlighet tillgång till en värld av stöd på sina fingertoppar. Senior nätgemenskaper ger en Stödmiljö som korsar gränserna för staden, staten och landet. AARP erbjuder online-grupper för intressen lika varierad som trädgårdsarbete, personer som lever med pacemaker, kost och motion och mycket mer. Seniorer kan ansluta till en eller flera grupper för att hålla intressen viktig och för en känsla av samhörighet.

Livet färdigheter stödgrupper

Support Group idéer för pensionärer


Samhällen över hela USA erbjuder ett utbud av stöd alternativ till pensionärer. Seniorer kan ansluta till en grupp i deras område som Mulberry Senior medborgare centrera i Pittsburgh, Pennsylvania. På Mulberry, äldre medborgare delta i wellness och motion program, hantverk, musik och en vecka andlig förnyelse grupp. Stödgrupper är en allmän resurs i de flesta samhällen och oftast tar inte ut några avgifter. Dessa grupper erbjuda seniorer sällskap, vägledning och en känsla av gemenskap i en stödjande miljö.

Ensamboende

Support Group idéer för pensionärer


En persons hem är en symbol för självständighet, och några pensionärer vill behålla sitt oberoende så länge som möjligt. Ett exempel på ett gemenskapens program hjälpa oberoende senior living är "Åldrande i plats i Darien," ett gratis program för seniorer sponsras av The gemenskapens fond i Darien, Connecticut. Detta arbete kombinerar resurser inklusive remiss till regionala och statliga tjänster inriktade mot ledande oberoende liv. I samhällen där ingen oberoende liv program eller kataloger är på plats, kan pensionär centra erbjuda varje vecka eller varannan vecka möten för stillbild-oberoende seniorer att dela känslor och utmaningar.