mynewspapers.net

Substitut i gel eldstäder

Substitut i gel eldstäder


Gel eldstäder är ett alternativ till den traditionella öppna spisen. Gel eldstäder kräver ventilation, vilket gör att installationen var som helst du väljer. De är miljövänliga och det finns mindre arbete och röran samband med dem eftersom de inte bränna trä. De är ett utmärkt alternativ för dem som älskar stämningen i en brand. Problemet är att det gel bränsle bränns i dem inte länge och är ganska dyrt. I strävan att göra bränslet mer ekonomiskt används alternativ.

Isopropylalkohol blandning

Blanda isopropylalkohol med soya eller ljus vax. Vaxet läggs i små bitar och ger sprakande liknar trä bränder. Isopropyl köps i varuhus eller apotek och är mycket billigt. Som med alla brännbara material eller vätskor, använda försiktighet och omsorg. Denna blandning är effektiv, och producerar en sprakande eld, men det får inte pågå så länge som de andra blandningarna. Även om detta verkar mycket enkelt, är det förmodligen inte det mest effektiva alternativet till en gel öppen spis.

Calcium Acetate, Isopropylacetat och matlagning oljeblandning

Kombinera calcium acetate, isopropyl acetat 91 procent och matolja. Etanol eller metanol är ett substitut för Isopropylacetat. Denna blandning bildar en gel när får stå. Vatten kan ersätta matoljan. Det är nödvändigt att blanda dessa ingredienser enligt de rekommenderade proportionerna av varje. Calcium acetate görs genom att blötlägga krossade äggskal i vinäger. Om det är möjligt att göra egna calcium acetate, är det mycket enklare och snabbare att köpa den tillsammans med de andra ingredienserna för att förstora. Det är fortfarande mycket mer ekonomiskt än att köpa det kommersiellt gjort gel bränslen från leverantörer.

Kalciumkarbid och etylenglykol blandning

Kombinera Kalciumkarbid och etylenglykol att bilda en gel. Kalciumkarbid finns att köpa liksom flesta av ingredienserna. Slutresultatet av kombinera dessa ingredienser och göra bränslet dig är att du kommer att spara pengar på lång sikt. Att göra din egen bränsle för din gel spis är inte komplicerat alls, och denna metod är den minst komplicerade och kanske den mest effektiva av tre. En gel är mest sannolikt längre bränning, producerar mer värme.