mynewspapers.net

Substitut för puritanska virka bomull

Substitut för puritanska virka bomull


Puritanska virka bomull är en vintage virka bomull med bomullsväxter som har lång, robust fibrer. Växter för deras ren kvalitet är Pima bomull, egyptisk bomull och Sea Island bomull. Bearbetat bomull från dessa växter skapar ett mjukt, slitstarkt garn och tyg som ger hög kvalitet artiklar. Mercerised bomull utvecklades i mitten av 1800-talet. Det är bomull som har behandlats kemiskt för att skapa en bättre tråd, som absorberar färgämnet lätt.

Moster Lydia virka bomull

Substitut för puritanska virka bomull


Moster Lydia virka bomull är en fin tråd som är lätt att väva. Det tillverkas av kappor och Clark, ett fibre företag som har funnits sedan tidigt 1800-tal. Moster Lydia virka bomull skapar fina och hållbara fint linne och projekt. Det kommer i ett brett spektrum av färger. Solida färger är tillverkade av 100 procent mercerised bomull och metalliska färger är gjorda av 97 procent bomull med 3 procent metalliska glödtråden. Det är maskin washable och bör torkas på en plan yta.

DMC virka bomull

Substitut för puritanska virka bomull


DMC Corporation har varit i branschen att göra handarbete trådar sedan mitten av 1700-talet. De har ett stort urval av 100 procent mercerised bomull trådar för alla projektets behov. DMC virka bomull trådar är gjorda med långa fibrer, flera trådar och kvalitet bomull blandningar. De är också färg-fast att förebygga blödning och finns i ett brett sortiment av vikter, storlekar och färger.

Södra Maid virka bomull

Substitut för puritanska virka bomull


Södra Maid virka bomull är 3-ply bomullstråd brukade göra överkast, dukar och sängkläder. Den är gjord av kappor och Clark, och har varit i omlopp i mer än 50 år. Södra Maid virka bomull är 100 procent mercerised bomull, kommer i en mängd olika färger som inte blöder, och tvättas i maskin.