mynewspapers.net

Subaru Impreza historia

Subaru Impreza historia


Länge kända för att göra tillförlitliga fyrhjulsdrift sedaner och vagnar för vintriga klimat, förändrat Subaru för alltid sitt rykte med Impreza. Impreza förde World Rally Championship formeln på gatorna i form av en turbo fyra liter sedan med fyrhjulsdrift. Bilen förtjänat även en plats på bilen och förarens 10 bästa lista under 2003 och 2004.

Introduktion

Subaru Impreza introducerades 1993 som en ersättning för åldrandet Leone. Det kom i coupe, sedan och vagn organ stil och drevs av en 1,6 liters boxer motor. WRX och STi versioner innehöll en 2,0-liters turbomotor men var endast tillgänglig i Japan och Europa. Power val med en framhjulsdriven version samt en all-wheel drev version. I 1997 blev all-wheel drev standard på alla Subaru modeller, inklusive Impreza, i USA.

WRX kommer till USA

År 2002 utfärdade Subaru en redesign av Impreza modell med uppdaterad styling. Subaru gjorde också efterlängtade beslutet att ta WRX SportSedan till den amerikanska marknaden. Denna bil med Subaru berömda all-wheel drev drivs av en 2,0-liters fyrcylindrig boxer turbomotor med 224 hästkrafter.

2004 redesign

Bara två år efter dess införande, var den nydesignade Impreza en gång face-lifted att avhjälpa den baktalade "bug-eyed" utseendet. Även om grunderna i bilen stannade samma, var styling mindre allestädes närvarande att blidka bilar kritiker. År 2004 såg också införandet av den STi-modellen, som ökade kraften i WRX 300 hästar och kom med en sexväxlad manuell Växelreglage. Under tiden höjs-förskjutning för WRX till 2,5 liter, även om effekten stannade samma.

Tredje generationen

Den tredje generationen Impreza infördes 2007. Suspensionen gjordes mjukare att bättre positionera bilen som en praktisk ekonomi sedan konkurrera med Honda Civic och Toyota Corolla. Effekt för WRX ökades till 265 hästkrafter medan STi blev 305 hästkrafter. För modellera år 2007-2010, var STi bara tillgänglig i fem-dörrars vagn form. År 2011 såg införandet av en STi sedan som uppstånden Subaru berömda whale tail bakre spoiler.

Motorsport

Impreza har varit i fokus för Subaru rally ansträngningar sedan infördes 1993. Subaru fordon måste har 2.0 litersmotorer och fyrhjulsdrift, formeln i Impreza. Impreza förde tre konstruktören mästerskap till Subaru i 1995, 1996 och 1997. Dessutom var tre förarens titlar en av Colin McCrae 1995, Richard Burns 2001 och Petter Solberg i 2003. I 2008 drog Subaru från Rally-VM, även om Impreza används fortfarande i rally tävlingar över hela världen av andra lag.