mynewspapers.net

Studio belysning idéer för Studios

Studio belysning idéer för Studios


Studio belysning ger dig mycket mer kontroll över belysning av ditt ämne, men kan också vara svårt att ställa upp. Det finns ingen enda sätt att ställa in din studioljus, utan snarare ett antal alternativ som ger dig olika typer av ljuseffekter. Din valda ljus ställa in beror på ämnet du fotograferar--som en mänsklig modell eller en statisk produkt-- och lampor du har tillgängliga.

Två lampor

Den enklaste studioljus uppsättning är två ljus standardsystem. Första ljuset är den ljusare i två, och bör placeras framför betvinga (mellan föremål och kamera) och något till din (fotografens) vänster. Ljuset bör vara direkt inför motivet. Eftersom belysningen av denna typ tenderar att vara hårda, kan ljuset mjukas upp med en mjuk låda eller paraply. Andra ljuset bör placeras bakom och något över motivet bara ram. Detta kallas hår eller rim ljuset, och kommer att skapa en mjuk Gloria av ljus runt motivet.

Tre lampor

Standarden tre ljus ställa in använder två lampor framför föremål (mellan kameran och motivet) med en placeras något av till vänster och den andra placerade något till höger. En ljus bör vara något starkare än den andra, men som du väljer att vara den starkare av två spelar ingen roll. I denna uppsättning upp används det andra ljuset mjuka skuggor på motivets framsidan som annars skulle visas med endast ett ljus, och är idealiskt för fotografer som inte har tillgång till mjuka rutor eller paraplyer. Tredje ljuset (hår eller rim ljuset) är placerad direkt bakom ämnet och ger en ljus gloria runt ämnet.

Clamshell

Den clamshell belysning klart ger de mjukaste ljuset och är idealisk för skönhet skott. Kameran ska placeras även med föremål--i ögonhöjd om använder en modell, eller direkt till en statisk produkt. Det största ljuset ska placeras ovanför kameran och pekade nedåt något så att det är direkt syftar föremål. Mindre ljus ska placeras under kameran och pekas uppåt något så att det är direkt syftar föremål. Kameran passar mellan de två lamporna så att lamporna mjuka rutor skapa en clamshell form runt kameran.

En ljus

En lätt ställa in är bra för en enkel fotosession eller för en start fotograf som inte ännu har samlat många lampor. Kameran är placerad direkt framför ämnet, med det enda ljuset något till höger om fotografen. Ljuset är pekade direkt på ämnet. Eftersom en enda ljus skapat tenderar att skapa många skuggor, ska en vit reflektor placeras till vänster om motivet bara ram. Om fotografen inte har en reflektor, kan en vit yta (t.ex. papper, affisch styrelse eller ens en vägg) användas.