mynewspapers.net

Strategier för flygindustrin

Strategier för flygindustrin


Flygbranschen är intensivt konkurrenskraftig. Den globala ekonomiska nedgången skapat en blomstrande marknad för låg kostnad, inga krusiduller flygbolag, pressa mer exklusiva airlines in söker nya strategier för att skilja deras tjänst. Detta har lett till en konsolidering av fyra huvudsakliga affärsmodeller för flygbolagen.

Inga krusiduller flygbolag

Resenärerna är mycket känsliga för kosta, särskilt för korta flygningar. Nr-krås flygbolag kan erbjuda mycket låga priser genom att eliminera onödig lyx, som under flygning måltider eller business class sittplatser. Med tanke på den höga nivån av överbelastning på de flesta hubbar, kan lågprisflygbolag också ta de billigare sent på kvällen och tidigt på morgonen slots till ytterligare enhet kostnaderna.

Nätverket flygbolag

Nätverket flygbolag och stambanan transportörer följer en mer traditionell strategi, erbjuder bekväma flyg med en relativt hög nivå av bekvämligheter. Vad kunder värdet i ett flygbolag beror avsevärt på längden på flygningen, och stambanan bärare kan uppfattas som en bättre förslag för långväga flygningar. Nätverket flygbolag som beslutar att minska kostnader genom att minska kvaliteten på ombord bekvämligheter och service risken att bli fast i en odifferentierad medelväg. Men på samma gång, kostnadsreduktioner kan uppnås genom förbättringar av processer och logistik. Till exempel i ett system med nav och ekrar från mindre flygplatser matas in ett centralt nav, förbättrad täckning och sittplats för användning samtidigt hålla kostnaderna.

Regionala flygbolag

Regionala flygbolag kan konkurrera genom att erbjuda service i områden där det inte finns tillräcklig efterfrågan att locka service från större nätverk eller inga krusiduller flygbolag. Transportören tenderar att använda kortare sektorer med låg kapacitet flygplan. De kan antingen leverera passagerare till nav av stora flygbolag eller flyga på huvudlinjen marknader under tider och dagar där efterfrågan inte garanterar användningen av den större flygplan drivs av mainline flygbolag.

Charterbolag

Charterbolag tenderar att skilja med en vertikal integrationsstrategi. Deras lågprisflyg är integrerade till en kedja som omfattar resebyråer, hotell och marken transport leverantörer. Medan vissa kan konkurrera direkt med lågprisbolag, använder de flesta deras vertikal integration för att generera efterfrågan i områden där seat only service inte skulle vara konkurrenskraftig.