mynewspapers.net

Storytime idéer om hyfs

Storytime idéer om hyfs


Berättelsen är en viktig möjlighet för att lära barn värderingar, teckenattribut och särskilt seder. Välj färgstarka berättelse böcker som belysa seder för varje tillfälle eller köpa böcker som fokuserar på särskilda lektioner, som bordsskick eller värdet av ta emot gåvor med uppskattning samt att ge. Upprepa berättelser flera gånger så att lära sticka med dina barn.

Läs artikeln på middagsbordet

Du kan hjälpa ingjuta bordsskick hos barn genom att läsa en berättelse samtidigt låtsas vid matbordet. Hitta en sagobok om bordsskick för barn tillsammans med plast gafflar, knivar och plattor. Sitta vid bordet med barnen och prata om seder. Läs artikeln och agera ut vad du läser. Exempelvis kan du läsa en sida som förklarar hur människor tugga mat. Låtsas som om du tugga mat med munnen stängd och sedan förklara för barnen varför det är viktigt att äta med munnen stängd. Sedan bruket att äta långsamt och lugnt. Du kan lära barnen andra seder som ber att ursäktas eller frågar sig matvaror. Du kan öva med låtsas mat eller använda riktig mat om du gillar när du läser berättelsen.

Gåva att ge

Köpa en barnbok om att ge tillsammans med presenter till barnen att ge till varandra. Läs historien till barnen och sedan efteråt placera tre eller fler gåvor på bordet. Förklara för barnen vad de lärt sig i berättelsen om seder associera med gåva att ge och ta. Låt barnen välja en present en i taget och ge denna gåva till ett annat barn. Gör detta för varje barn och se om barnen använder automatiskt de stil att de lär sig om i berättelsen. Om de inte gör du kan påminna dem att använda deras sätt och försök igen. Handlingen att ge fysiska gåvor hjälper det att hålla sig, särskilt om du påminna dem om att säga tack när får mer gåvor i framtiden.

Gör din egen sagobok

Köpa konstruktion papper, kritor, markörer och garn. Stapla 10 ark konstruktion papper tillsammans och använda ett hålslag för att göra tre hål. Tie garn genom varje hål att säkra boken på plats. Ge barnen en tom bok och uppmuntra dem att göra sina egna berättelse om hyfs. Gör denna verksamhet efter att ha läst en eller två böcker om seder.