mynewspapers.net

Stora bråck mesh återhämtningstid

Stora bråck mesh återhämtningstid


Tiden för återhämtning från bråck operation beror på flera faktorer. Några av dessa faktorer är vilken typ av bråck repareras och vad storlek mesh används under reparation.

Identifiering

Ett bråck är ett hål i väggen av buken muskler. Ett bråck kan vara närvarande vid födseln, eller kan vara en följd av en skada. Tryck från inuti buken skjuter organ genom hålet och skapar en utbuktning.

Kirurgisk reparation

Ett bråck kräver vanligen operation för att reparera hål i buken. De flesta kirurger använder en smidig teknik, med hjälp av mesh för att förstärka reparation. Mesh läker med vävnader i buken, införliva mesh i väggen av buken.

Återhämtningstid

Återhämtningstiden för stora maskstorlek spänning-fri bråck reparationer är relativt kort. De flesta patienter är tillåtet att köra om två eller tre dagar efter operation och kan återgå till ett Stillasittande jobb i om två eller tre dagar. Patienter som har mycket aktiva jobb, får vänta två till tre veckor innan han återvände till arbetet.

Träning

Patienter kan återgå till lättare träning såsom promenader på ett löpband eller ridande en stillastående cykel inom två eller tre dagar efter operation. Måttlig motion som aerobics och lätta hantlar kan startas fem till sju dagar efter operationen. Aktiv motion som fotboll eller hockey, får tillåtas, om två till tre veckor efter operation.

Överväganden

Den spänning gratis kirurgisk reparationen av ett bråck med stor maskstorlek, har i allmänhet en kortare återhämtningstid än traditionella bråck reparation. Återhämtningstiden är baserad på ålder och aktivitet nivån på patienten, samt vilken typ av bråck som är repareras.