mynewspapers.net

Stol styrka styrketräningMotstånd stolen, producerad av VQ ActionCare, är en styrketräning för seniorer och andra som har begränsade fysiska möjligheter. Dess design inkluderar band elastiskt motstånd och andra funktioner som gör att sittande styrketräning träning och några stående övningar. Övningarna utförs med motstånd stol hjälp människor återfå eller bibehålla balans, muskelmassa och styrka. Detta leder till bättre hälsa sådan högre ämnesomsättning, viktminskning, nedsatt blodtryck och ökad bentäthet.

Placera stolen

Motstånd stolen levereras färdigmonterad. Placera den på ett plant, stabilt underlag från närliggande möbler. Det bör vara mer än tillräckligt med utrymme för att utföra styrketräning. Säkra anchor lås i slutet av varje elastiskt motstånd band den ankare församlingen bas.

Allmänna metoder

Varje styrketräning övning mål en specifik muskelgrupp. För att maximera effekterna av utbildningen, finns det några allmänna tips att ha i åtanke för alla övningar. Sitta upprätt i motstånd stol med rak rygg. Håll handlederna fast låst utan böja dem. Utför varje styrketräning övning med flytande rörelser och maximala rörelseomfång. Andas under delen av den övning som lägger ner mest energi. Vila mellan varje uppsättning upprepningar; viloperioden bör vara från 30 sekunder till en minut. Växla mellan styrka utbildning uppsättningar för axlar, rygg och bröst. Uppsättningar av varje övning ska bestå av åtta till 15 repetitioner i taget. Lägga till ytterligare uppsättningar av övningar i träningen med tiden i stället för att lägga till fler repetitioner i varje set. Utföra arm övningar sist eftersom de används i de flesta av de andra övningarna.

Sittande övningar

De flesta av styrketräning i motstånd stolen görs i sittande. Flera övningar är möjligt med elastiska band förankrad högst upp i stolen. Till exempel en bröstpress utförs av stretching elastiska band rakt ut framför kroppen i sittande. Varianter på denna övning är att trycka på banden overhead och trycka på band uppåt i ca 45 graders vinkel. Buken crunches kan åstadkommas genom att dra band över axlarna och hunching framåt. Några övningar utförs av hooking gummiband runt ankare på botten av den främre stolsbenen. I denna position ge banden motstånd för bicep lockar. Lateral höjer utförs genom att sträcka banden upp från sidorna utan att böja armbågarna. En variant av detta är att sträcka banden upp framför kroppen. Triceps förstärkning börjar med armarna böjda och armbågarna pekar uppåt och fortsätter genom att räta ut armarna.

Ständiga övningar

Det finns några övningar utförs stående på motstånd stolen. Rad kan utföras genom att placera ett knä på sätet av stolen och dra upp på det elastiska bandet med den motsatta handen så att armbågen böjs och handen avslutas nära axel. Knäböjningar kan göras genom att hålla baksidan av stolen för balans. "Hälsa steg" plattformen av motstånd stolen kan låsas på bakben av stolen. Med detta på plats, utföra steg övningar genom att hålla i stolen för balans och kliva in på plattformen, omväxlande fötter. Varianter av detta kan göras genom ständiga vinkel på stol ryggen och lyft motsatta knäet eller lyft knät och sparkar utåt. En sida steg kan göras genom att kliva in på plattformen och öka det motsatta benet åt sidan utan att böja knät.

Motstånd stol alternativ

Många av de samma styrketräning övningarna kan utföras med en vanlig stol. Stolen måste vara robust och inte i fara av vikning. Följa samma regler för placering på en plan, nivå, sund yta med gott om plats att utöva. Det blir ingen gummiband, men med små vikter kan ge motstånd.