mynewspapers.net

Stilla veckan hantverk för barn

Stilla veckan hantverk för barn


Kristna heliga veckan börjar med Palmsöndagen och slutar med påskdagen. Hantverk och aktiviteter kan vara ett bra sätt att involvera barn, lära dem om betydelsen av varje dag och börja ett samtal om vad det innebär att vara kristen. Du kan använda dessa eller liknande hantverk året runt, eller du kan använda dessa idéer som en språngbräda för lite original hantverk av dina egna.

Palmsöndagen armbandAnvända palm lämnar göra ett armband för Palmsöndagen, när de flesta kyrkor ge ut palmblad att fira Jesu ankomst i Jerusalem. Riva blad på längden i tre delar. I ena änden, knyt i tre avsnitt tillsammans med sträng. Sedan, fläta de tre avsnitten för längden på armbandet. Några flätor kan vara längre eller kortare, beroende på den storlek du vill ha armbandet för att. När du har flätad rätt längd, knyt i slutet av flätan med sträng och klipp av någon extra. Det bör finnas två ändar av flätan, var bundna med sträng. Du kan antingen koppla ändarna tillsammans med en tredje del av strängen för att slutföra armbandet, eller du kan koppla dem genom sveper in ändarna i varandra. Lägga charm eller pärlor till strängen är ett roligt sätt att göra detta smycken unik.

Heliga måndag påsk LilyGöra en påsk lily med egna handavtryck. Påsk Lilja är en gemensam religiös symbol för uppståndelse och för Jesus. Spåra din handavtryck på en vit bit konstruktion papper och använda sax för att klippa ut. Limma basen av tummen vid sidan av pinky så handavtryck gör en konformad och det finns bara ett mycket smalt hål på toppen av konen. Detta är den "blomma" del av Lilja. Fingrarna ska peka utåt, bildar kronblad. Låg gul vävnad papper inuti blomman och genomdriva piprensaren i slutet av piprensare, eller limma bitarna på plats. Inslagning varje kronblad runt en penna kommer att göra dem krypa tillbaka graciöst.

Tisdag dekorativa ljus

Stilla veckan hantverk för barn


Dekorera en ljushållare med religiösa motiv eller bibelverser ära tisdag. Du behöver ett ljus, en ljushållare, glitterlim och dekorativa material kanske du vill koppla till ljushållare. Dessa kunde vara pärlor, band eller konstruktion papper. Kombinera din basmaterial och skapa en dekorativ design, som täcker utsidan av ljushållare. Använda religiösa eller personliga symboler och lägga till intrikata eller enkla mönster. Bibelverser på konstruktion papper eller band och lindade runt Ljusstake gör en utmärkt finish.

Onsdag Bead halsband

Stilla veckan hantverk för barn


Använda pärlor för att symbolisera silvermynt utbyts mellan Judas och romarna på onsdag. För detta projekt behöver du sträng, pärlor och eventuellt en smycken beslutsfattande kit. Med hjälp av stora Träpärlor ger dig en chans att fästa dekorationer, eller att måla och rita mönster. Kör strängen genom pärlorna och knyt halsband runt halsen. Om du har en smycken kit, kan du använda det för att fästa ett spänne på baksidan av halsband istället för att binda det. Detta kommer att skapa ett mer professionellt utseende.

Skärtorsdagen nattvarden

Stilla veckan hantverk för barn


Få alla dina barn tillsammans att ha en husmanskost för den sista nattvarden. Har varje elev få något hemifrån, oavsett hur små. Detta är ett bra tillfälle att diskutera att brödet och vinet var enkla ingredienser med stor vikt. Men, om du skulle vilja vara mer listig eller inte vill ta med mat hemifrån, kan du ha eleverna rita en bit mat, som en limpa bröd eller en bit frukt, på konstruktion papper. Be dem att skriva en favorit bibelvers och sedan klippa ut. När alla är klar, dela och tala om allas favorit bibelord och se vilken typ av "måltid" har utarbetats.

Bra fredag bön CrossGöra en korsning med en skriftlig bön och dekorativa bakgrund för långfredagen. Behöver du en färgglada ark konstruktion papper, ett ark vitt papper, lim och några dekorationer som du vill lägga till. Glitter, kritor, markörer, lim eller pärlor är alla möjligheter. Rita och klipp ut ett stort kors från konstruktion papper. På ena sidan, dekorera med ditt material. Rita ett något mindre kors på vitt papper och klipp ut. Du kan skriva en särskild bön för alla dina barn, eller låt dem välja sin egen bön eller bibelvers. Oavsett vad du väljer, skriva det på ena sidan av vita kors. Limma den vanliga sidan av vita kors på vanligt sidan av bygg-papper så sidorna med skrivande och dekorationer ansikte utåt. Om du vill visa båda sidor av korset, kan du skära ett litet hål i toppen och dra ett band genom den. Göra en ögla med menyfliksområdet och häng den.

Påskafton ägg dör

Stilla veckan hantverk för barn


Koka påsk ägg kvällen innan för att få dem redo för lördag morgon. På lördag behöver du en ägg-döende kit och vit vinäger, som kritor eller kristen-tema klistermärken. Innan du färga äggen, kan du använda kritor för att dekorera dem med religiösa motiv. Följ instruktionerna i ägg-döende kit genom att blanda färgen med vinäger och blötläggning äggen i färgen i flera minuter. Låta dem torka i några minuter och fäst klistermärken till äggen. Kylskåp dem efter att de har inretts och sedan använda dem för en egg hunt eller som del av en måltid på påsk.