mynewspapers.net

Stilar & idéer för en japanska sovrum

Stilar & idéer för en japanska sovrum


En traditionell japansk sovrum är känd för sin minimalistiska stil, med rena linjer och liten eller ingen möbler och tillbehör. Denna stil, som uppstod i Japan så tidigt som på 1300-talet, benämns ibland som "Zen," det japanska ordet som beskriver känslan av att vara i ett meditativt tillstånd. Dess grundläggande princip i design är att använda endast vad som är nödvändigt. Idag, kan ett sovrum vara konstruerad i japansk stil på många olika sätt att skapa din egen lugn tillflyktsort.

Färger

Traditionellt, en japansk stil sovrum skulle göra användning av neutrala färger vit, kräm, beige och brunt. Dessa färger används för väggar och tillbehör i sovrummet. Men om du inte strävar efter en traditionell japansk sovrum, kan du infoga dyker färg, som med färg på väggarna eller sängkläder som du väljer. Moderna japanska sovrum kan även målas i bleka nyanser av grönt eller blått. Likaså väggarna täckta i naturliga fibrer tapet som grasscloth får användas i japansk design.

Möbler

I fokus för en japansk stil sovrum är sängen. I en modern japansk stil sovrum behöver du en plattform säng som är låg på marken. En traditionell japansk sovrum skulle ha madrassen på golvet ovanpå tatami mattor, som är mats gjord av halm. Dessa kan också användas för att täcka hela sovrum golvet. Sängbord finns inte ofta i en japansk sovrum, men om du väljer att göra det, använda tabeller med rena linjer. Moderna japanska sovrum kan även ha en låg avsats runt hela rummet i stället för sängbord. Om du har ett stort rum, kan du designa med låga bord och stora kuddar att sitta på.

Sängkläder

Traditionellt, är japanska sängkläder allt vitt. Modern japansk design använder dock ibland svarta sängkläder. En blandning av vita lakan och en svart eller färgad kasta är lämpligt. Om du inte utformar i traditionell japansk stil, kan du använda sängkläder med japanska utskrifter till exempel bambu eller "sakura," som är japanska blommande körsbärsträd blommar. Du kan också hitta sängkläder med traditionella japanska skrivs ut som "seigaiha," en vågkam, och "bangasa," en gammal japansk stil paraply.

Tillbehör

Du kan avgränsa ett område med en shoji skärm, som är traditionellt gjorda av trä och pappersmassa rispapper. Om du har sängbord, kan du använda shoji lampor eller placera lamporna på golvet. Dina väggar kan vara dekorerad med japanska rullar, hand fläktar eller reproduktioner av japanska woodblock utskrifter, känd som "ukiyo-e." Andra dekorativa föremål som lämpar sig för en japanska sovrum är bonsai växter och kimono kläder. När du designar med tillbehör för en japanska sovrum, kom ihåg att hålla saker på ett minimum. Du vill inte ha alla dessa tillbehör i ett sovrum.