mynewspapers.net

Stilar i champagneglas

Stilar i champagneglas


Oinvigde kanske tänker på två typer av champagne fartyg: flöjter och glasögon. Utbudet av stilar av champagneglas inkluderar faktiskt coupe, flöjt, tulpan och många underavsnitt av typer, som la grande dame, den gula etiketten och sommelierer champagne flöjt. Champagne glas stilar finns bättre presenterar skönheten champagne och att lyfta fram dess gnistrande smak. Kristallglas är lämpligaste ackompanjemang.

Coupe

Stilar i champagneglas


Vissa champagne glas format, som coupe--menande "glas"--går tillbaka till tidigt 1800-tal. De flesta människor inser coupe på grund av dess kort stam och bred tefat-formad skål. Inte alla kulturer lika värde coupe, som var avsedd för dess portabilitet på banketter. Enligt Notcot, en design hemsida, överväga brittiska och ryska champagne alkoholkonsumenter coupe eleganta och praktiska. Coupe framställer inte champagne sparkle och bukett.

Flöjter

Stilar i champagneglas


Som på 1800-talet fortskred, kom flöjt, med sin avlånga skål, in på scenen. Sorter av champagne flöjter finns, inklusive trumpet, som har en bredare mun. Expert dricker dricka champagne från en flöjt därför skål design bevarar champagne bukett och gnistra. Håll ett champagne flöjt stammen att vätskans temperatur. Champagne bubblor mindre i flöjt och mer i den som dricker mun.

Tulip

Den tulip-stilen champagne glas är en relativ nykomling till champagne dragkedja scen. Introducerades på 1930-talet, har den en lång stam att hålla glaset, hjälper till att hålla champagne kylan som du dricker. En tulpan skål är hälften äggformade längst, långa och böjda i längst upp, lyfta fram champagne visuella estetik och bevara dess gnistra.